CUPRA mobiliseert Young Graduates van Cegeka met elektrische Born

Geen mooiere dag dan 1 september om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Bij Cegeka, de Europese aanbieder van IT-oplossingen, diensten en consultancy, verwelkomen ze op 1/9 traditioneel een groep Young Graduates die de schoolbanken inruilen voor een uitdagende job. CUPRA heeft ditmaal de eer om 50 starters van een emissivrij voertuig te voorzien in de vorm van de batterij-elektrische Born, die perfect bij de IT-onderneming en diens werknemers past.

Zelfs voor een onderneming als Cegeka is de levering van een vloot elektrische auto’s een bijzondere gebeurtenis. “We zitten volop in de transitie naar een elektrisch wagenpark”, onderschrijft Anik Stalmans, Chief human Resource Office (CHRO) bij Cegeka in Hasselt. “70% van de wagens die momenteel bij ons in bestelling staan, dat zijn toch gauw een 400-tal auto’s, worden full-electrics. De 50 CUPRA Borns die vandaag aan onze Young Graduates worden afgeleverd, sluiten mooi aan bij onze doelstelling om naar een emissivrij wagenpark te evolueren.”

Dat een innovatief bedrijf als Cegeka zijn huiswerk grondig doet, mag niet verbazen. Bij de keuze voor de volledig elektrische CUPRA Born hebben dan ook meerdere motieven meegespeeld. “Op het moment dat we met een constructeur in zee gaan, willen we zeker zijn dat de wagens CO2-neutraal geproduceerd worden en deel uitmaken van de circulaire economie”, gaat de CHRO verder. “Op die manier proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken, vermits nog steeds veel werknemers een auto prefereren om hun mobiliteitsbudget aan te spenderen. CUPRA heeft ons overtuigd met een hippe EV die aan al die vereisten voldoet, ook qua autonomie.”

Sterke partner

Brigitte Goossens, Fleet Manager van CUPRA bij importeur D’Ieteren, kan die visie alleen maar bijtreden. “We zijn bijzonder trots om deze stap met Cegeka te zetten. CUPRA is aan het evolueren naar een volledig elektrisch merk met de Born als eerste telg die hier meteen in vijftigvoud op het appel verschijnt. Dat succes heeft onze EV vooral te danken aan zijn nuluitstoot en hoge kostenefficiëntie, die samen voor een gunstige Total Cost of Ownership zorgen. Cegeka is bovendien erg begaan met de manier waarop zijn wagens geproduceerd worden en heeft ook op dat vlak een sterke partner in CUPRA gevonden.”

Foto’s

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine