De Best Selling Fleet E-Bike of the Year is…

Fietsleasing is zonder twijfel het grootste succesverhaal van alternatieve mobiliteit dat we de afgelopen jaren gezien hebben. Dat succes gaat hand in hand met de letter “E” die daar meestal voor staat. Elektrisch fietsen is comfortabeler en je legt ook langere afstanden af dan je met een gewone fiets normaal zou doen. Verkoopsucces is met andere woorden een teken van kwaliteit en de populairste fiets krijgt van ons de Best Selling Fleet E-Bike of the Year award by KBC Fietsleasing.

Voor de resultaten van dit onderzoek schreven we de leasingmaatschappijen aan die hun strepen hebben verdiend in de fietsleasing. We vroegen hun top 10 meest geleasede fietsen op. Leasemaatschappijen zijn ondertussen met voorsprong de belangrijkste aankopers van gewone E-Bikes en Speed Pedelecs. Dat is niet onlogisch wanneer je ziet dat de investeringswaarde de afgelopen jaren alleen maar gestegen is. Hun cijfers zijn dus een goede parameter om de temperatuur van de markt te meten. Niet alle leasemaatschappijen hadden resultaten om vrij te geven, maar de verkoopresultaten van zij die wel reageerden, bepaalden de rangschikking van deze award.

And the winner is…

De populairste E-Bike in het B2B segment in ons land is de…..  Gazelle Grenoble. De Grenoble is een echte allrounder met rechtop zithouding,die zowel bestaat als vrouwen- en herenfiets. De accu is weggewerkt in het frame, dit zorgt voor een stabiel en laag zwaartepunt. Met zijn lage en brede instap is hij ook comfortabel voor dagelijks gebruik. De Grenoble heeft een geïntegreerde accu in het frame. Daarnaast zijn de achterdrager én de kabels en motoren volledig geïntegreerd. Dankzij de extra krachtige en geruisloze Bosch middenmotor is fietsen op heuvelachtig terrein een kleine moeite. De Grenoble bestaat in verschillende varianten: Grenoble C5 HMB (vanaf € 3.999), Grenoble C8 HMB (vanaf € 3.599), de Grenoble C7+ HMB (vanaf € 3.299)

Deze modellen vervolledigen de top drie

De top drie wordt vervolledigd door de Trek Verve+ 5  en de Stromer ST3. De Trek Verve+ 5 De Verve+ 5 is een luxe, krachtige, elektrische hybride fiets voor rijders die hun ritten naar het werk en pleziertochtjes naar een hoger plan willen tillen. Hij heeft een betrouwbare en krachtige Bosch BES3-aandrijving met Smart System-integratie en er zijn drie accu-groottes om uit te kiezen: 400 Wh, 545 Wh of 725 Wh. Deze e-bike is uitgerust met onderdelen waarbij comfort voorop staat, zoals een geveerde voorvork en geveerde zadelpen, dragers en geïntegreerde verlichting.

De Stromer ST3 is dan weer een sportieve speed pedelec in het hogere segment van de markt. Met zijn krachtige 820W en 44Nm sterke SYNO DriveII achterwielmotor haalt hij vlot snelheden van 40-45km/h.

#Auto #Fleet Management #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine