Deze dealer wordt de eerste verdeler van Omoda en Jaecoo

 Het Limburgse familiebedrijf Pagnotta is al meer dan een halve eeuw de referentie voor Italiaanse merken. Later dit jaar komen daar de Chinese merken OMODA en JAECOO bij. Daarmee is Pagnotta de eerste Belgische dealer van Chery. Op termijn plant Chery samenwerkingen met autodealers in alle Belgische provincies, om zo een sterke lokale verankering uit te bouwen.

“Om onze klanten nog beter te kunnen begeleiden en nieuwe mogelijkheden te bieden, zijn we trots om als eerste Belgische dealer de merken OMODA en JAECOO te verdelen. Net als Chery willen we actief bijdragen aan innovatie binnen de sector, zeker met het oog op elektrificatie”, stelt Paolo Pagnotta, Zaakvoerder bij Pagnotta. “Chery is een automobielgigant die een eigen aanwezigheid zal hebben op de Europese – en dus ook Belgische – markt naast het reeds bestaande R&D centrum in Duitsland. Ze hebben gekozen voor een distributiekanaal waarbij de klant centraal staat in tegenstelling tot andere merken die de laatste jaren meer afstand nemen van hun eindklant. Bovendien dekt het vooruitstrevende aanbod de verschillende marktsegmenten, voor ons beslissende argumenten.”

De lancering in Limburg is een eerste stap in de Belgische uitrol van Chery. De Chinese autogigant streeft dit jaar naar dertig verkooppunten in heel België. Die uitrol is strategisch gepland om tegemoet te komen aan de behoeften van Belgische bestuurders die kennis willen maken met de vooruitstrevende merken OMODA en JAECOO.

“Chery streeft naar betrouwbare lokale samenwerkingen, met als doel om een uitstekende dienst na verkoop en klantenbescherming aan te bieden. Met uitzonderlijke wagens, een snelle levering en een kwalitatieve service, wil Chery op duurzame wijze actief zijn op de Europese markt”, stelt Derek Du, Managing Director Benelux van Chery. “We plannen bovendien om snel een Belgisch kantoor te openen.”

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine