Dit is de snelste elektrische cabrio ter wereld

Maserati is aan een elektrisch offensief bezig. Nieuwste wagen in het gamma is deze GranCabrio Folgore, de cabrioversie van de GranTurismo en meteen ook de snelste cabrio ter wereld.

De wagen is gebaseerd op een 800 volt platform dat het merk met de drietand ontwikkelde met zijn kennis uit de Formule E. Bovendien is de luxueuze cabrio Voorzien van drie 300 kW elektromotoren, goed voor een continu vermogen van 560 kW (750 pk plus een piekvermogen van 610 kW, oftewel 830 pk) en een brute 1.350 Nm aan koppel.

Deze Folgore-versie behoudt alle typische kenmerken van het merk door luxe te combineren met prestaties, rijcomfort met sportiviteit, verfijnde kracht met een nieuwe geëlektrificeerde elegantie en moderne technologie. De batterij, geproduceerd in de Mirafiori Battery Hub-assemblagefabriek in Turijn, heeft een nominale capaciteit van 92,5 kWh, goed voor tot 447 WLTP-geteste kilometers aan rijbereik. Snelladen kan tot 270 kW.

2,8 seconden!

Met een stoffen dak dat maar een beperkte hoeveelheid ruimte in beslag neemt wanneer het in de kofferbak wordt opgeborgen, staat de GranCabrio borg voor open rijplezier voor vier passagiers. De canvas softtop kan worden bediend bij snelheden tot 50 km/u. Het opent in 14 seconden en sluit in 16 seconden. Het dak kan op elk moment worden geopend of gesloten via een aanraakknop op het centrale display.

Al zal niet die snelheid tot de verbeelding spreken, wel andere cijfers van deze GranCabrio. Wat dacht je van een topsnelheid van 290 km/u en een acceleratie naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine