Drie redenen om je wagenpark te elektrificeren

De fiscaliteit stuwt de wagenparken richting elektrificatie, zeker vanaf 2026. Maar waarom zou je nu al opteren voor een elektrisch wagenpark? FLEET.be zocht het uit in samenwerking met Q8 electric!

Fiscaliteit

De voornaamste reden is uiteraard de fiscaliteit. Brandstofwagens zien hun aftrekbaarheid jaar na jaar dalen, terwijl de kosten (CO2-bijdrage, VAA) oplopen. EV’s daarentegen hebben altijd recht op de hoogste aftrekbaarheid, de laagste CO2-bijdrage en een laag VAA (hier speelt de aankoopprijs ook een rol). Bovendien worden restwaardes van EV’s steeds optimistischer ingeschat, wat resulteert in aantrekkelijkere leaseprijzen. Daarnaast zijn de kosten van EV’s lager dan die van een wagen met verbrandingsmotor, vooral als je op de juiste plaats laadt, zoals thuis of op het werk. De TCO van EV’s is dan ook zeer competitief – vaak zelfs beter – dan die van wagens met een verbrandingsmotor.

Een groen imago

Een goede duurzaamheidspolicy is vandaag onmisbaar voor veel bedrijven. Duurzaamheid wordt in de B2B-wereld hoog in het vaandel gedragen, met bovenop een eigen duurzaamheidsprogramma ook bedrijven die zelfs eisen stellen aan de partners waarmee zij samenwerken. Wie mee wil spelen, heeft met andere woorden beter iets te zeggen over duurzaamheid. Een elektrisch wagenpark is dan ook een perfect onderdeel van een duurzaamheidsplan. Een stap die zowel op het bedrijf zelf als op verplaatsing in het oog zal springen.

War for Talent

Niet alleen op de B2B-markt is er aandacht voor duurzaamheid, ook heel wat werknemers verwachten vandaag de dag aandacht voor dit topic van hun werkgever. Het zou zomaar eens het verschil kunnen zijn tussen een contract ondertekenen bij bedrijf X of Y. Sollicitanten hebben immers vaak interesse in een duurzame mobiliteit, die hen bovendien zorgeloos wordt aangeleverd.

Maar hoe breng je dit in de praktijk?

TCO berekenen en de beste modellen kiezen voor jouw car policy, die car policy opstellen, het hele ecosysteem wat betreft laden en de laadpaal, … het kan een grote uitdaging lijken. Of je nu een doorgewinterde elektrische rijder bent of net begint met het verkennen van deze technologie, Q8 biedt met ‘Q8 electric’ de wagenparkbeheerder support bij de reis naar een duurzamere mobiliteit. Met het toegewijde Q8 electric team, advies op maat en een compleet pakket aan diensten in combinatie met ons uitgebreide netwerk van laadstations, bieden we de ondersteuning en infrastructuur die je nodig hebt om vol vertrouwen de overstap te maken naar elektrisch rijden en biedt Q8 de totaaloplossing die jou als wagenparkbeheerder ontzorgt.

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en Q8.

#Advertorial

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine