Drie redenen waarom ook u klaar bent voor elektrisch rijden

Hyundai Belux (Korean Motor Company)
Hyundai Ioniq 5

Elektrische wagens vinden steeds meer hun ingang in onze vloten. Bent u nog niet klaar voor elektrisch? Deze drie argumenten bewijzen het tegendeel.

Weg met range anxiety

Elektrisch rijden niets voor u? Die kans is klein. De Belg woont gemiddeld 20 km van zijn werkplaats. Voeg daar het steeds groter wordende rijbereik van elektrische wagens bij, tot 507 km in de Hyundai IONIQ 5, en het uitgebreid laadnetwerk en er zijn weinig redenen om niet voor EV te kiezen.

Bovendien laden elektrische wagens steeds sneller, “Een voorbeeld daarvan is de Hyundai IONIQ 5, die met zijn 800-voltbatterijsysteem ultrasnel laadt”, zegt Kaat Van Severen, Head of Fleet van invoerder Astara. “Daarmee laadt u zowat 100 km aan rijbereik bij in minder dan 5 minuten. Hiermee is range anxiety (angst om zonder rijbereik te vallen, red.) verleden tijd.”

Vernieuwende technologie

Een warmtepomp die het verbruik van de verwarming van uw wagen vermindert, een app waarmee u de wagen zelfs kan voorverwarmen vanop afstand en een rits veiligheids en comfortfuncties: wie elektrisch rijdt, krijgt zeker geen Spartaanse uitrusting. Bovendien geeft elektrisch rijden toegang tot een nieuwe technologie: Vehicle to Load. Hiermee transformeer je je wagen in een powerbank op wielen waarmee je andere apparaten kan opladen. Denk maar aan een elektrische fiets of een elektrische barbecue wanneer je gaat kamperen.

Geen onzekere restwaarde

Met de Hyundai IONIQ 5 geniet u 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking. “Dat bewijst het geloof van de autoconstructeur in de kwaliteit van zijn voertuigen”, aldus Van Severen. “De lithium-ionpolymeerbatterij geeft zelfs recht op 8 jaar of 160.000 kilometer garantie. Deze elementen hebben ook een positieve invloed op de restwaarde na afloop van een leasecontract.”

FLEET Connect biedt bedrijven toegang tot het netwerk van FLEET.be.
Om hun projecten en oplossingen te delen met de FLEET community.
Dit stuk is een samenwerking tussen FLEET Content Studio van Effective Media en 
Hyundai Belgium.

#Advertorial Hyundai Belux (Korean Motor Company)

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine