Iedereen elektrisch! Een boek om de energietransitie van begin tot eind te begrijpen

“Iedereen elektrisch! Revolutie in het autorijden” is een boek van meer dan 200 pagina’s dat volledig is gewijd aan de elektrische auto.

“Het is een soort naslagwerk dat alle informatie over de elektrische auto en het hele ecosysteem eromheen samenbrengt,” leggen de co-auteurs uit, Jochen De Smet, voorzitter van EV België (dat op 28 november het On the Move-congres over elektrische mobiliteit organiseert) en Stijn Blanckaert, een lesgever en journalist gespecialiseerd in de auto-industrie. “Het doel is een antwoord te geven op de vragen die mensen stellen, op een begrijpelijke manier en gebaseerd op objectieve, gezaghebbende bronnen. We richten ons op zowel professionals als particulieren, iedereen die geïnteresseerd is en precies wil weten waar het over gaat.”

Waarom wordt de elektrische auto gepresenteerd als een wondermiddel? Hoe kan deze helpen de opwarming van de aarde tegen te gaan? En technisch, hoe werkt het? Welk type batterij is er nodig en welke actieradius kunnen we verwachten? Kunnen waterstof en synthetische brandstoffen concurreren met elektrificatie? En zijn elektrische auto’s betaalbaar? Onder welk belastingregime vallen ze? Waar moeten we op letten als we er een kopen en hoe zit het met oplaadprocedures?

Dit zijn slechts enkele van de vragen waarop het boek “Iedereen elektrisch! Revolutie in het autorijden”, een rijk geïllustreerd werk van 200 pagina’s (19 hoofdstukken) gepubliceerd door Ertsberg, een antwoord op geeft.

Dit boek is verkrijgbaar in het Frans en Nederlands. Je kan het online bestellen, maar je vindt het ook in de boekhandel. Prijs: 29,99 euro.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine