Engie en Arval lanceren elektrisch mobiliteitsaanbod

Energieleverancier ENGIE en leasemaatschappij Arval lanceren een nieuw groen mobiliteitsaanbod dat de toegang tot elektrische wagens voor bedrijven, collectieven en particulieren moet versimpelen. Het aanbod wordt in het begin van 2019 gelanceerd in België, nadien volgt Frankrijk. Daarna wordt het uitgerold in andere landen zoals bijvoorbeeld Italië, Nederland of het Verenigd Koninkrijk.

Dit aanbod bevat de huur van een elektrische wagen tegen een maandelijks huurbedrag, verzekerd door Arval, en de installatie en het onderhoud van een laadpunt door ENGIE. Dit laadpunt kan zowel bij het bedrijf in kwestie, in het centrum van een stad als thuis bij de bestuurder worden geïnstalleerd. Bij het aanbod hoort ook een “groene energie optie”.

Volgens de laatste Barometer van Arval zijn bedrijven steeds meer geneigd om voertuigen die gebruik maken van alternatieve aandrijvingen toe te laten tot hun vloot. Zowat 26% heeft de intentie om in de volgende drie jaar voor elektrische wagens te kiezen voor een deel van hun vloot. Dit cijfer stijgt tot 56% bij de grote bedrijven.

Met dit samenwerkingsakkoord bevestigen ENGIE en Arval hun engagement ten voordele van een groene mobiliteit.

“Toegang tot elektrische voertuigen democratiseren”

Tijdens het tekenen van het akkoord verklaarde Shankar Krishnamoorthy, Adjunct Directeur-Generaal van ENGIE het volgende: “De energietransitie begeleiden met properdere mobiliteitsoplossingen – vooral elektrische – is de kern van de strategie van ENGIE. Dit nieuwe aanbod dat geïntegreerd en samen opgemaakt werd met Arval staat ons toe om de toegang tot elektrische wagens te democratiseren en draagt zo bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit en de vermindering van geluidsoverlast in de steden.”

Bart Beckers, Chief Commercial Officer van Arval stipt het volgende aan: “We zijn ontzettend blij dat we kunnen samenwerken met ENGIE voor dit innovatieve partnership en onze krachten kunnen bundelen om zo onze toekomstige klanten te kunnen helpen met elektrische mobiliteitsdiensten op maat die hen helpen bij hun elektrificatiestrategie. In het geval van Arval toont deze samenwerking onze wil om een actor te zijn in de elektrische transitie en om ons te associëren met strategische internationale partners om deze beweging te versnellen.”

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending