Fastned en Decathlon gaan samenwerken voor de ontwikkeling van snellaadinfrastructuur

Fastned, het Europese snellaadbedrijf en marktleider in België, gaat snellaadstations bouwen bij winkels van Decathlon België. Dat maken de twee partijen vandaag bekend. De eerste twee snellaadstations komen op de parkeerterreinen van de Decathlon-winkels in Kortrijk en Waver. De snelladers zullen 24/7 toegankelijk zijn, ook voor niet-klanten van Decathlon.

Fastned en Decathlon hebben de intentie om de samenwerking later uit te breiden naar bijkomende sites van Decathlon in België. Het snellaadstation in Kortrijk komt op de site van Decathlon aan de Beneluxlaan 1, aan de N50 net buiten Kortrijk, en vlak bij de E17 richting Gent en de E403 tussen Brugge en Doornik. Bedoeling is een snellaadstation te bouwen met zes laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW. Deze krachtige snelladers kunnen tot 100 km rijbereik toevoegen in slechts drie minuten, op voorwaarde dat de auto zo’n snelheid ondersteunt.

Het snellaadstation in Waver komt op de parking van de winkel aan de Chaussée de Namur 270 aan de N25 vlak bij Walibi, en aan de E411 tussen Brussel en Luxemburg. Hier plannen Fastned en Decathlon een station met tien laadplaatsen met een maximale capaciteit van 150 kW. Fastned is ondertussen gestart met de aanvragen voor de benodigde vergunningen en netaansluitingen. Het hoopt de site in Kortrijk nog voor het eind van 2024 te openen. Waver moet in de loop van 2025 volgen.

Tuur De Coninck, Country Manager van Fastned België: “De samenwerking met een internationale retailketen als Decathlon is een mijlpaal voor ons. In Decathlon hebben we een strategische partner gevonden die qua locaties erg complementair is met Fastned: de winkels zijn steeds gelegen op vlot bereikbare A-locaties nabij drukke verkeersassen. Ze beschikken ook over ruime parkings die de ontwikkeling van kwalitatieve laadstations toelaten. Bovendien delen we dezelfde waarden en ideeën over duurzame mobiliteit.”

Stefan Schins, verantwoordelijke development van Decathlon in België en Luxemburg: “Als een van de grootste sportketens in de wereld dragen we de fysieke gezondheid van mensen uiteraard hoog in het vaandel. Het is daarom belangrijk dat klanten en medewerkers onze winkels gemakkelijk te voet en met de fiets kunnen bereiken. Voor locaties waar dit moeilijker is, willen we ervoor zorgen dat verplaatsingen per wagen altijd zo groen mogelijk kunnen zijn. Daarom is het onze ambitie om het succes van elektrisch rijden mee te ondersteunen. Wij kijken er dan ook naar uit om de samenwerking met Fastned verder te verdiepen.”
#Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine