Alphabet Belgium Long Term Rental NV

http://www.alphabet.be

Gegevens

Adres
Ingberthoeveweg 6
2630 Aartselaar
Website
http://www.alphabet.be
E-mail
info@alphabet.be
Telefoon
03 450 18 18
Fax
03 457 41 31
Maatschappij

Vennootschapsvorm: N.V.
Ondernemingsnr: BTW BE 0438.973.597
Kapitaal: € 10.405.250
Actief in België sinds 1997
Personeel: 200
Aandeelhouders: BMW Group

Contact

Tel: 03 450 18 18
E-mail: info@alphabet.be

Informatie

Management

Managing Director
Erik Swerts

Director Sales & Marketing
Bart Cornu

Director Operations
Kris Holvoet

Director Finance
Federico Nordenstahl

Director Risk
Jonathan Kurz

Commerciële organisatie

 • Omvang wagenpark: 51.000
 • België:
  Hoofdzetel: Aartselaar (Tel: 03 450 18 18)
  Short Term Rental: Zaventem (Tel: 02 725 90 90), Aartselaar (Tel: 03 459 54 00), Gent (Tel: 09 210 11 29),  Hasselt (Tel: 02 725 90 90)
 • Actief in 31 landen: 13 eigen locaties (Australië, België, China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland) en in 18 landen werken we via onze Alphabet OneNet members. https://www.alphabet.com/en-ww/cooperations

Activiteiten

Alphabet werd in 1997 opgericht als een divisie van BMW Group gespecialiseerd in internationaal wagenparkbeheer en operationele leasing. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot aanbieder van zakelijke mobiliteitsoplossingen met een uitgebreide waaier aan mobiliteitsdiensten, waaronder multi-mobiliteit maar ook advies en financiering.
De mobiliteitsoplossingen die Alphabet aanreikt zijn aangepast aan de individuele noden van de eindgebruiker om zich efficiënt, zorgeloos en flexibel van A naar B te kunnen verplaatsen. Hierbij zet het bedrijf in op alle mogelijke mobiliteitsoplossingen die voor handen zijn, zoals het openbaar vervoer, lange en korte termijn leasing, deelwagens, fiets, … en past deze in het mobiliteitsbudget van de gebruiker in.

Producten en diensten

PRODUCTEN

 • Operationele Leasing: Vaste huurprijzen en geen risico inzake restwaarde. Geïntegreerd beheer van uw volledige wagenpark.
 • AlphaRent: Verhuur op korte termijn, overal in België, van personen- en bestelwagens.
 • Motivational Leasing: Personeelsleden zonder bedrijfswagen kunnen een deel van hun loon inruilen tegen een mobiliteitsoplossing.
 • Fleet Management: Uitvoerig advies, gedetailleerde evaluatie van uw car policy en analyse van uw Total Cost of Ownership en Total Cost of Mobility.
 • AlphaElectric: Totaaloplossing en consulting voor elektrisch rijden.
 • Pool management: Voor een eenvoudig en doeltreffend wagenparkbeheer.
 • Fietsen: Combineer uw leaseauto met een fiets.
 • AlphaFlex: Combineer verschillende vervoersoplossingen binnen één mobiliteitsbudget.

DIENSTEN

 • Fleet Agent: Online calculatietool dat u en uw bestuurders bijstand verleent tijdens het volledige bestelproces.
 • Driver Center: 1 centraal aanspreekpunt voor professioneel advies aan uw bestuurders bij de keuze van hun voertuig.
 • Reparatie en onderhoud: Het beheer en de kosten van het rijklaar houden van uw voertuigen beperken.
 • Schadebeheer: Toegewijde ongevallen- en reparatiespecialisten beheren de defecte voertuigen en beperken de herstellingskosten.
 • Verzekeringen: Vaste verzekeringspremies voor het geleasede voertuig: burgerlijke aansprakelijkheid, bestuurdersverzekering, rechtsbijstand en provisie voor schadebeheer van het eigen risico.
 • Brandstofbeheer: Het beste advies bij het kiezen van tankkaarten, uitgebreide online rapportages, de beste prijsafspraken en een optimale administratie.
 • Aankoop einde-contractwagen: Mogelijkheid om wagen op het einde van het contract aan te kopen.
 • AlphaGuide: Onze handige app biedt onderweg de ideale ondersteuning aan bestuurders.
 • Alphabet Mobility App: Het mobiliteitsplatform van onze partner Olympus Mobility bundelt duurzame mobiliteitsdiensten in deze app en begeleidt de gebruiker digitaal van A tot Z.

Missie

ALPHABET: Your mobility. Made Easy

Als aanbieder van zakelijke mobiliteitsoplossingen is het onze kerntaak om onze klanten te ondersteunen en begeleiden in hun mobiliteitskeuzes. Duurzaamheid is niet meer weg te denken in onze huidige samenleving en we willen een fundamentele rol spelen in de vormgeving hiervan. Elektrificatie en daarmee het koolstofvrij maken van wagenparken is bijzonder belangrijk voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen. We willen duurzaamheid bevorderen door ons huidige aanbod van eMobility uit te breiden en nieuwe mobiliteitsopties via AlphaElectric aan te bieden. Met de implementatie van “sustainable consulting” bieden we onze knowhow aan op het gebied van CO2-doelstellingen, CO2-neutraliteit en andere duurzaamheidsthema’s. Daarnaast willen we flexibele mobiliteitsoplossingen via AlphaRent of het Mobiliteitsbudget blijven aanbieden om te kunnen inspelen op de wisselende noden van onze klanten en hun bestuurders. Wij staan onze klanten graag bij om hun wagenpark in de door hen gekozen richting verder te laten evolueren of dit samen opnieuw te onderzoeken. Deze inzet en de vertrouwensrelatie met onze klanten en hun bestuurders onderscheidt ons van de concurrentie. Ons recent vernieuwde merkuitzicht en kernwaarden: verantwoordelijkheid, expertise en partnerschap vormen de nieuwe merkbasis om Alphabet te vereenvoudigen en te moderniseren waarbij we verandering op een actieve manier stimuleren voor zowel onze klanten als voor onszelf.

Referenties

Organisatie van de verkiezing Alphabet Mobility Awards (ook gekend als Lease Car of the Year)

Lid van Renta
Lid van EV Belgium

Vind hier uw nieuwe bedrijfswagen!