Gegevens

Adres
W.A. Mozartlaan 20
1620 Drogenbos
Website
http://www.alpinecars.be
E-mail
fleet@renault.be
Telefoon
02 334 78 26
Maatschappij

Vennootschapsvorm: N.V.
Ondernemingsnr: BE 0403.463.679

Contact

Josiane Wouters
Assistent Fleet
02 334 78 26
fleet@renault.be

Informatie

Management

Managing Director
Martin Domise

Alpine Territory Manager
Julie D’Hauwers
julie.dhauwers@alpinecars.com

Brand Performance Manager
Mohamed Atrassi
mohamed.atrassi@alpinecars.com

Head of Fleet
Peter Bykans
peter.p.bykans@renault.be

Fleet & Leasing Company Manager
Marc Fumagalli
marc.fumagalli@renault.be

Public & Special Markets Manager
Ingrid Lockley
ingrid.lockley@renault.be

Remarketing
Pascal Lecloux
pascal.lecloux@renault.be

Contact

Key Account Manager
Patrice De Meyer
patrice.p.demeyer@renault.be

Area Fleet Managers
Erik Brard (Vlaanderen)
erik.brard@renault.be

Thierry Dullaers (Vlaanderen)
thierry.dullaers@renault.be

Manuel Dumortier (Wallonië)
manuel.dumortier@renault.com

Patrick Timmermans (Wallonië, Brussel, Luxemburg)
patrick.timmermans@renault.be

Commerciële organisatie

5 Alpine Centers in België

Activiteiten

In 1955 richt Jean Rédélé, Alpine op, een merk gebaseerd op drie pijlers: wendbaarheid, elegantie en competitiegeest. Gebouwd door piloten die heer en meester op het asfalt willen zijn, geruggensteund door legendarische overwinningen en een grenzeloos sportief engagement.

Sinds 2016 klimmen we met het A110-gamma steeds hogerop in de autosport, maar ook op de weg. In de toekomst willen we de autosport opnieuw vormgeven met innovatieve technologieën voor gepassioneerde piloten. De inspiratie daarvoor halen we rechtstreeks uit de Formule 1.

Alpine staat voor een aantal uitdagingen, waaronder de uitdaging om volledig elektrisch te worden. Het merk kan daarvoor putten uit de expertise van zijn technici en ingenieurs, die tot ‘s werelds meest toonaangevende autosportspecialisten behoren.

Allereerst zal Alpine vertrouwen op zijn ‘Dream Garage’, die bestaat uit 100% elektrische productiemodellen: A290 (de hot hatch), een C-Segment SUV en een nieuwe A110, allemaal 100% elektrisch.

Producten en diensten

Producten

Het eerste model, gepresenteerd in 2016, de A110. Het is de belichaming van de sensaties van Alpine. Speels op de weg en verrassend wendbaar in de bochten.
De A110 maakt een knipoog naar de lijnen van de legendarische berlinette. Zijn eigentijdse designelementen verbeteren de aerodynamica en roepen al bij de eerste blik een sensationeel gevoel op.
De A290_β geeft alvast een voorproefje van het eerste model van de “Dream Garage” Alpine, waarbij elektrisch vermogen hand in hand gaat met een nieuwe gedurfde look, zonder het allerbelangrijkste element te vergeten: een sensationele rijervaring.
Deze fascinerende en sportieve stadsauto toont een Alpine met krachtige verhoudingen die robuustheid en dynamiek uitstralen, en die weldra de stadsstraten doorkruist met groot gemak en uitzonderlijke wendbaarheid, net als de voorgangers die het racecircuit bedwongen. Deze wagen zorgt voor een levendige ervaring voor een nieuwe generatie bestuurders die graag de spanning opzoeken. Verwacht in 2024 !