Gegevens

Adres
Leuvensesteenweg 369
1932 Zaventem
Website
https://www.renta.be
E-mail
info@renta.be
Telefoon
02 669 69 70
Maatschappij

Venootschapsvorm : VZW
BTW : BE 0894 874 587
Actief in België sinds : 1957

Contact

Frank Van Gool
Algemeen Directeur
fvangool@renta.be

Informatie

Management

Algemeen Directeur
Frank Van Gool

Voorzitter
Johan Portier

Bestuurders
Guy De Ceuster
Hans Deconinck
Joeri Dockx
Guy Hannosette
Wannes Vermost

Activiteiten

Renta behartigt de belangen van de lange-termijn verhuurders (operationele leasingmaatschappijen) en de korte-termijn verhuurders van voertuigen.

We verzamelen informatie, analyseren de recentste marktevoluties en trachten voor onze leden en hun klanten gunstige randvoorwaarden te bekomen om hun economische activiteiten zo vlot mogelijk te kunnen uitoefenen. Daarbij hebben we aandacht voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Onze leden hebben samen 550.000 voertuigen in vloot en vertegenwoordigen 35% van alle nieuw verkochte vierwielers in België. Daarnaast rijden er meer dan 120.000 leasefietsen in ons land.

Renta maakt deel uit van een strategisch partnership met Febiac en Traxio onder de naam “Mobia”. Voor alle aangelegenheden waarin onze belangen gelijk lopen, werken we intensief samen.

Producten en diensten

Renta verleent via haar filiaal Renta Solutions NV IT-diensten aan de auto- en fietssector. Wij bieden platformen aan (MRT, ORD en REI) die de uitwisseling van informatie tussen toeleveranciers en lease- en verhuurbedrijven automatiseren.
Daarnaast baten we het FMS-systeem uit, wat een vlottere verwerking van verkeersboetes voor bedrijfswagens toelaat. Met Renta Drive bieden we een platform voor digitale volmachten aan, dat verplaatsingen met een bedrijfswagen buiten de Schengenzone of de EU mogelijk maakt.