Shell Recharge Belgium

https://www.shellrecharge.com

Gegevens

Adres
Borsbeekseweg 34/1
2600 Antwerpen
Website
https://www.shellrecharge.com
E-mail
klantenservice@shellrecharge.com
Telefoon
+32 2 588 12 51
Maatschappij

Venootschaps vorm : BVBA
BTW : BE 0699 495 902
Actief in België sinds : september 2018
Aandeelhouders : Shell

Contact

Algemene info in verband met Shell Recharge:
klantenservice@shellrecharge.com

Informatie

Management

Head of Shell Fleet Solutions
Wim Detobel
wim.Detobel@shell.com

Key Account Manager Shell Fleet Solutions
Tom Van Campenhout
t.vancampenhout@shell.com

Key Account Manager Shell Fleet Solutions
Mattias Michels
m.michels@shell.com

Activiteiten

Shell Recharge – opgericht als NewMotion in 2009 – is Europa’s grootste aanbieder van slimme en veilige (laad)oplossingen voor elektrisch rijden. Samen met Greenlots (VS) is New Motion in 2022 verdergegaan als Shell Recharge. Zo kunnen ze sneller de overstap maken naar net-zero door automobilisten en bedrijven te helpen met hun overstap naar elektrisch rijden. Hiermee maken ze groener vervoer voor iedereen mogelijk en maken ze de weg vrij voor een toekomst met minder CO2. De onderneming wil elektrisch rijden eenvoudig en toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, ongeacht hun lifestyle, bedrijf, type auto of budget. Shell Recharge biedt onder andere slimme laadpalen, een mobiele app en een laadkaart.

Producten en diensten

Netwerk, App & laadkaart

Shell Recharge heeft een omvangrijk Europees laadnetwerk, met ruim 600.000 laadpunten in 33 landen. Laadlocaties zijn eenvoudig te vinden door gebruik te maken van een speciale app. Daarbij is ook direct inzichtelijk wat de geschatte laadkosten per locatie zijn. De app geeft bovendien realtime inzicht in de voortgang van het opladen. Het starten van een laadsessie kan ook met de Netwerk, App & laadkaart.

Slimme laadpunten op thuis- & bedrijfslocaties

Shell Recharge onderscheidt zich van andere aanbieders in de markt door haar full-service benadering. Dat betekent dat zij zich niet beperkt tot het leveren van laadpalen – de hardware – maar haar klanten voorziet van verschillende diensten om elektrisch rijden comfortabel, eenvoudig en kosten efficiënt te maken. Shell Recharge levert veilige, cloud-connected laadpalen in combinatie met slimme diensten voor ieder type woning. De laadpalen zijn weerbestendig en geschikt voor ieder type auto. Zij kunnen bovendien eenvoudig worden beheerd via een online gebruikersportal, waar bijvoorbeeld alle laadgegevens worden bijgehouden en realtime inzicht wordt gegeven in stroomverbruik. Ook kan worden ingesteld dat automatisch een vergoeding wordt ontvangen van de werkgever of het eigen bedrijf na iedere laadbeurt aan huis. Met de laadkaart en app kan een elektrische auto in heel Europa worden opgeladen. Naast particulieren bedient Shell Recharge met haar cloud-verbonden laadpalen en intelligente laadservices organisaties van iedere omvang, zoals ondernemingen met één of meerdere vestigingen, woningbouwverenigingen, gemeenten, parkeercomplexen, leasebedrijven en autofabrikanten.

Laadlocaties worden ingericht op basis van de specifieke wensen en behoeften van een bedrijf. Via het online gebruikersportal hebben zij een gedetailleerd inzicht in de laadgegevens van iedere individuele gebruiker. Ook kunnen e-mail notificaties over de status van laadpalen worden ontvangen. Laadlocaties zijn toekomstbestendig door het zogenaamde Dynamic Power Sharing (DPS), wat uitbreiding van laadlocaties eenvoudig maakt.

Referenties

Om op termijn een volledige transitie te kunnen maken naar elektrisch rijden, is het aangaan van samenwerkingen een randvoorwaarde in de visie van Shell Recharge. Ons groeiende netwerk van partners bestaat nu uit: PepsiCo, DHL, KBC autolease, KBC bank & verzekering, Atlas Copco, Tiense Suiker, IMEC, stad Hasselt, Accenture. Onze partners uit de auto-industrie zijn: Daimler, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Opel en Uber.