Ford Mondeo krijgt upgrade om concurrentiekracht te versterken

ford-mondeo-2013De opgewaardeerde versie van de huidige Ford Mondeo, die tot eind 2014 in Genk wordt gebouwd, pakt uit met een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot, een hogere brandstofefficiëntie, een stevigere standaarduitrusting en zeer scherpe prijzen.

De modellen met de 2,0-liter Duratorq-dieselmotor krijgen een CO2-uitstoot vanaf slechts 119 g/km in de beide vermogensvarianten van 136 pk en 163 pk, dankzij een nieuwe afstelling en optimalisatie van de aerodynamica. Dat is een daling van 10 g/km. Het vermogen van de variant met 163 pk is bovendien hoger dan dat van de belangrijkste concurrenten van de Mondeo in de klasse onder 120 g/km. Het brandstofverbruik daalt tot 4,6 l/100 km (voordien 4,9 l/100 km).

Op de Belgische markt zal de daling fiscale voordelen hebben voor zowel particulieren als voor wie met een bedrijfswagen rijdt, bijvoorbeeld een lagere belasting op inverkeerstelling in het Vlaamse Gewest, en een verlaging van het voordeel alle aard tot méér dan €30/maand.

Ford verbetert ook de standaarduitrusting over het hele gamma. De Business Edition krijgt 16″ lichtmetalen velgen. De Trend Style wordt voorzien van een SD-navigatiesysteem met aanraakscherm van 7″, Bluetooth, spraakherkenning en een USB-aansluiting. De Titanium Style
krijgt een volledig lederen interieur en een Premium Chrome-navigatiesysteem.

“Door de upgrade krijgen klanten een rijker uitgeruste Mondeo, tegen een competitievere prijs, met bovendien een voortreffelijk reëel brandstofverbruik,” aldus Roelant de Waard, Vice- President, Marketing, Sales and Service, Ford of Europe. “Die winnende combinatie heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in het succes van de Mondeo.”

Ook klanten die kiezen voor een Ford Galaxy of S-MAX met 2,0-liter Duratorq-motor profiteren van de lagere CO2-uitstoot, die afneemt tot 139 g/km.

“Onze ingenieurs hebben gezorgd voor een toonaangevende combinatie van vermogen en een lage CO2-uitstoot om de auto een schitterende, echt behaalbare brandstofefficiëntie te geven – en uiteraard de voor de Mondeo typische voortreffelijke rijkwaliteit,” aldus Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford of Europe.

De Ford Mondeo biedt klanten ook een ruim gamma geavanceerde voorzieningen zoals Adaptive Cruise Control, Forward Alert, Blind Spot Information System, Lane Departure Warning, Adaptive Front Lighting System, Hill Launch Assist en Auto High Beam.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine