Breaking News | Geen autosalon in 2024!

Opvallend nieuws zonet in onze mailbox: sectorfederatie Febiac zal in januari 2024 geen fysiek autosalon organiseren, blijkt uit onderstaande mededeling. Of er nog een salonmoment gecreëerd zal worden bij de dealers, zoals in 2022, staat niet in het communiqué.

Het persbericht luidt als volgt:

De Raad van Bestuur van de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie (FEBIAC) is op vrijdag 26 mei 2023 bijeengekomen.

Op de agenda stond een punt met betrekking tot de organisatie van het volgende Autosalon van Brussel in januari 2024.

De Raad van Bestuur van FEBIAC heeft besloten om volgend jaar geen fysiek Autosalon te organiseren.

Het doel van FEBIAC is steeds de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden. Aangezien de voorwaarden daarvoor niet aanwezig zijn, heeft de Raad van Bestuur besloten het proces niet voort te zetten voor 2024.

Wat nu?

Er zijn drie voorwaarden om een autosalon te organiseren: belangstelling van de bezoekers, gunstige sanitaire omstandigheden en een (massale) aanwezigheid van exposanten. Volgens onze bronnen lag een gebrek aan belangstelling van exposanten aan de basis van deze beslissing, ook al was de editie 2023 erin geslaagd een vertegenwoordiging van 95% van de markt te bereiken.

De beslissing lijkt vast en definitief. Uiteraard zullen we de verdere ontwikkelingen op de voet volgen. Zullen er andere formules (met dealers?) uit de bus komen? Hoe zit het met 2025? De toekomst zal het uitwijzen. En wat die toekomst ook inhoudt, u leest het op FLEET.be!

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine