Genève – Rolls-Royce kondigt de Wraith aan

Rolls-Royce Motor Cars heeft de invoering bevestigd van haar nieuwe model, namelijk de Rolls-Royce Wraith. Deze wagen zal voor de eerste keer aan het publiek voorgesteld worden op het Autosalon van Genève op 5 maart. De eerste leveringen aan klanten zijn voorzien voor het vierde kwartaal van 2013.

“U mag zich verwachten aan het meest gedurfde design, de meest spectaculaire uitvoeringen en de meest krachtige Rolls-Royce die ooit met het bekende beeldje Spirit of Ecstasy pronkte op de motorkap”, heeft Torsten Müller-Ötvös, CEO de Rolls-Royce Motor Cars, bevestigd.

Het Engelse woord “wraith”, afgeleid van een Schots dialect, betekent letterlijk “spectrum”. Deze laatste herbergt op zijn beurt meerdere betekenissen, maar suggereert voornamelijk een nauwelijks merkbare kracht, en een eenheid afkomstig van een andere wereld die heimelijk verschijnt alvorens te verdwijnen in de duisternis.

De Rolls-Royce Wraith, die voor de eerste keer verscheen in 1938, staat voor een perfect huwelijk tussen een dynamische motor en de beste luxe waar Rolls-Royce reeds haar stempel op drukte. Het valt nog af te wachten waar de versie van 2013 haar inspiratie zal halen…

 

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine