Goodyear medeoprichter van Automotive Campus in Luxemburg

Lux Automotive Campus-web

Goodyear heeft samen met de Luxemburgse overheid en IEE plannen aangekondigd om een nieuwe Automotive Campus op te richten die is gewijd aan innovatie. De Luxemburgse Automotive Campus zal een unieke research- en ontwikkelingsomgeving zijn en state-of-the-art faciliteiten bieden aan bedrijven die betrokken zijn bij technologische innovaties voor de automobielbranche.

“Het creëren van de Automotive Campus gaat de mogelijkheden van zakelijke groei van Goodyear binnen de Europese automotive sector bevorderen, en ook van de partners op de campus en het Groothertogdom Luxemburg. Als medeoprichter en als één van de eerste om een locatie te kiezen voor de nieuwe faciliteit op de Campus, kijkt Goodyear er naar uit om samen te werken met andere, vooruitstrevende bedrijven op het gebied van design, tests en het realiseren van nieuwe concepten,” zei Jean-Claude Kihn, President Goodyear Europa, Midden-0osten en Afrika.

En hij voegde er aan toe: “Innovation Excellence is een kernelement van Goodyear’s strategie. De onderneming brengt al vele jaren wereldwijd de filosofie van open innovatie in de praktijk. Wij zullen deze nu verder uitbreiden door toe te treden tot de Automotive Campus. Op deze manier gaat Goodyear voort met het spelen van een actieve rol bij de ontwikkeling van de economie van Luxemburg voor de toekomst.”

Campus-web

Door binnen deze nieuwe state-of-the-art omgeving werkzaam te zijn, zal de Automotive Campus Goodyear’s bijdrage versnellen voor toekomstige mobiliteitsoplossingen, het afleveren van slimme producten en diensten verlenen die anticiperen op de behoeften van klanten en consumenten.

Goodyear is nauw verbonden met Luxemburg. In een periode van bijna 70 jaar is haar aanwezigheid toegenomen van een enkele bandenfabriek tot drie fabrieken, testbanen, laboratoria, een distributiecentrum en een wereldwijd opererend innovatiecentrum. De nieuwe Goodyear-faciliteit op de Campus gaat 1.500 medewerkers huisvesten, waaronder zo’n 1.000 wetenschappers, ingenieurs en technici in zowel het innovatiecentrum als in regionale en internationale functies die momenteel al bekleed worden in Luxemburg. De Campus wordt gevestigd op het grondgebied van Goodyear’s voormalige draadfabriek in Bissen. De grond zal worden verkocht aan de Luxemburgse overheid.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine