Hedin Automotive zal nieuw Chinees merk verdelen

Xpeng maakt zijn intrede op de Belgische markt. Het Chinese merk zal verdeeld worden door Hedin Automotive.

Hedin Automotive zal een cruciale rol spelen bij de introductie van de geavanceerde elektrische voertuigen van XPENG, met inbegrip van verkoop, dienst na verkoop en klantenondersteuning. Deze samenwerking sluit naadloos aan bij de toewijding van Hedin Automotive om een divers en milieuvriendelijk gamma voertuigen te leveren aan zijn milieubewuste klanten.

“We zijn vereerd om XPENG naar de Belgische markt te brengen. XPENG scoort hoog op vlak van innovatie, duurzaamheid en slimme technologie. Dit sluit naadloos aan bij onze missie: klanten niet zomaar een auto aanbieden, maar een geavanceerde rijervaring. Samen met XPENG zijn we vastbesloten om onze markt nog groener te maken”, aldus Anders Hedin, CEO van Hedin Mobility Group.

“XPENG breidt zich snel uit in Europa en we zijn blij dat we nu ook België en Luxemburg aan ons netwerk kunnen toevoegen”, zegt Elvis Cheng, General Manager Northern Europe bij XPENG. “Hedin Automotive is een vooraanstaande en vertrouwde automotive partner en ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met hen XPENG tot een succes kunnen maken in deze markten.”

Geïnteresseerde klanten kunnen terecht bij vijf Hedin Automotive showrooms, namelijk Antwerpen, Brussel, Gent, de nieuwe site in Maldegem en Luxemburg. Deze geselecteerde locaties worden voor het einde van het tweede kwartaal geopend.

Hedin Automotive zal de XPENG P7 en G9 aanbieden. De P7 is een dynamische sedan met een WLTP-actieradius van maximaal 576 km. De G9 is een ruime SUV met tot 570 km WLTP-rijbereik die dankzij zijn 800V-accu kan snelladen met maximaal 300 kW. Later zal ook de XPENG G6 aan het gamma worden toegevoegd in de Belgische verdeelpunten.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine