Het Chinese Leapmotor komt naar 9 Europese landen, waaronder… België!

Stellantis N.V. en Leapmotor hebben vandaag aangekondigd dat de twee bedrijven alle vereiste vergunningen hebben ontvangen en dat de vorming van Leapmotor International B.V., een 51/49 joint venture onder leiding van Stellantis, nu is voltooid. Met het hoofdkantoor in Amsterdam legt het managementteam onder leiding van CEO Tianshu Xin, een voormalig directielid van Stellantis China, nu de basis voor de introductie van de T03 en C10, eerst op de Europese markten en vanaf het vierde kwartaal van 2024 in India & Azië-Pacific (exclusief Groot-China), Midden-Oosten & Afrika en Zuid-Amerika.

“De oprichting van Leapmotor International is een grote stap voorwaarts in het helpen aanpakken van het urgente probleem van de opwarming van de aarde met state-of-the-art BEV-modellen die zullen concurreren met bestaande Chinese merken in belangrijke markten over de hele wereld,” zei Carlos Tavares, CEO van Stellantis. “Door gebruik te maken van onze bestaande wereldwijde aanwezigheid, kunnen we onze klanten binnenkort concurrerende prijzen en technische elektrische voertuigen bieden die hun verwachtingen zullen overtreffen. Onder leiding van Tianshu Xin hebben ze een overtuigende wereldwijde commerciële en industriële strategie ontwikkeld om snel de verkoop distributiekanalen op te starten om de robuuste groei van Leapmotor te ondersteunen en waarde te creëren voor beide partners.”

“De samenwerking tussen Leapmotor en Stellantis toont een hoog niveau van efficiëntie en opent een nieuw hoofdstuk in de wereldwijde integratie van China’s intelligente elektrische voertuigindustrie,” zegt Leapmotor oprichter, voorzitter en CEO Jiangming Zhu. “Door gebruik te maken van Leapmotor’s geavanceerde technologie en producten, samen met Stellantis’ ondersteuning op gebieden zoals overzeese kanalen, diensten en marketing, hopen we dat gebruikers over de hele wereld de uitzonderlijke rij-ervaring kunnen ervaren die de producten van Leapmotor bieden. Wij geloven dat deze samenwerking Leapmotor een boost kan geven om een gerespecteerd bedrijf van wereldklasse op het gebied van intelligente elektrische voertuigen te worden.”

Leapmotor T03

Het EV-productaanbod van Leapmotor International wordt beschouwd als een aanvulling op de huidige technologie en portfolio van Stellantis en zal meer betaalbare mobiliteitsoplossingen bieden aan wereldwijde klanten. Door gebruik te maken van de distributiekanalen van Stellantis, zal het lanceringsplan beginnen in Europa – Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal, België, Griekenland, Roemenië – vanaf september 2024 ondersteund door landenmanagers en 200 verkooppunten tegen het einde van het jaar, inclusief Stellantis &You locaties, oplopend tot 500 tegen 2026 om een hoog serviceniveau voor klanten te garanderen. Eind 2024 zal de productlancering van de Leapmotor zich uitbreiden naar het Midden-Oosten & Afrika (Turkije, Israël en Frans Overzees Gebied), India & Azië-Pacific (Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Maleisië en India) en Zuid-Amerika (Brazilië en Chili).

Leapmotor C10

Welke wagens?

De Leapmotor C10 is Leapmotors eerste wereldwijde product, gebouwd volgens wereldwijde ontwerp- en veiligheidsnormen. De C10 is gebaseerd op Leapmotor’s zelfontwikkelde LEAP3.0 technologiearchitectuur, met cell-to-chassis (CTC) technologie. Het is een volledig uitgeruste, gezinsgerichte auto uit het D-segment, met een WLTP actieradius van 420 km en een E-NCAP waardering van 5 sterren. De Leapmotor T03 is een kleine vijfdeurs A-segmenter met een WLTP actieradius van 265 km.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine