Inschrijvingen | Bedrijfswagenfiscaliteit zorgt voor opvallend fenomeen

Traditiegetrouw dropte sectorfederatie Febiac opnieuw de meest recente inschrijvingscijfers in onze mailbox. Wie zijn de grootste stijgers en dalers? Ontdek het in dit artikel!

Met 38.907 inschrijvingen tussen 1 en 31 mei, werden er -5,9% minder personenwagens ingeschreven dan in dezelfde maand vorig jaar (41.359). Deze krimp is toe te schrijven aan de bedrijfswagenmarkt, waar een groot aantal nieuwe contracten om fiscale redenen – de fiscale wijziging betreffende de plugin hybrides – werd vervroegd naar 2023, wat weegt op de resultaten in 2024, terwijl de markt voor particuliere klanten stijgt ten opzichte van vorig jaar.

Over het gehele jaar 2024 blijft de markt wel groene cijfers noteren, met een voorsprong van 0,5% vergeleken met de eerste vijf maanden van 2023.

Top 35

Zoals de afgelopen jaren veelvuldig het geval was, staat BMW nog altijd op kop van het inschrijvingsklassement. De afgelopen 5 maanden wist het Duitse merk 22.752 auto’s aan de man te brengen. Bij de merken die reeds een groot volume draaien, zien we dat Audi, Volvo, Dacia en Tesla een grote sprong vooruit maken. Bij de kleinere merken zien we dan weer dat nieuwelingen smart en BYD zich steeds meer beginnen te manifesteren, terwijl ook de sprong van Honda (+126%) niet onopgemerkt voorbijgaat.

De volledige top 35 van dit jaar kan je hieronder bekijken:

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine