Kia dote ses Niro EV et EV6 d’une Business Edition

Wie er de meest recente cijfers van sectorfederatie Febiac bijnam, kan het niet ontkennen: elektrisch rijden boomt bij de bedrijfswagens. Zowat 90% van de dit jaar ingeschreven EV’s staan op naam van een bedrijf. Reden genoeg voor Kia om twee elektrische te voorzien van een Business Edition.

Het recept van een goeie Business Edition is geen geheim: de belangrijkste opties en uitrustingen voor een professional verpakt in een aantrekkelijke prijs. En ook de Kia Niro EV en EV6 worden nu op zo’n behandeling getrakteerd.

Beide modellen krijgen zelfs twee nieuwe jasjes: de Business en de Business Plus. Voor de Kia EV6 is dit bovendien gekoppeld aan het batterijniveau van de wagen, waar de eerste versie beschikbaar is voor de EV6 met accu van 58 kWh (394 km rijbereik) en de tweede versie de variant met grote batterij (77 kWh, 528 km) toebehoort.

Wat behoort tot een Business Edition?

Maar wat behoort tot de Business Edition, vraagt u zich ongetwijfeld af. De Kia EV6 Business is onder meer uitgerust met LED dagrijlichten en LED koplampen, 19 duimsvelgen, de dubbele gebogen schermen van 12,3’’ voor rijgegevens en infotainment met Apple Car Play en Android Auto, parkeersensoren achteraan en achteruitrijcamera, licht en regensensor, smart key en assistent tot behouden van rijvak (LFA) en rijstrook (LKA).

De Business Plus voegt daar nog onder meer zetelbekleding in vegan leder, Verwarmbare zetels voor- en achteraan, een verwarmbaar stuur, een inductielader voor je smartphone, parkeersensoren vooraan, Assistant tot vermijden van dode hoek aanrijding (BCA) en een warmtepomp aan toe.

En de Niro?

De Niro heeft uiteraard maar één batterijvariant (64 kWh / 460 km rijbereik), waar beide Business Editions op verkrijgbaar zijn.

Op de “gewone” Business krijg je al onder meer ledverlichting, 17 inch velgen, het 10,25 duim grote infotainmentscherm met Apple Car Play en Android Auto, lichtsensor, parkeersensoren achteraan, Smart Cruise Control (SCC) en de assistant voor het behouden van rijvak (LKA) en rijstrook (LFA).

De Business Plus voegt daar nog onder meer bekleding in veganleder, verwarmbare zetels vooraan en een verwarmbaar stuur, een inductielader voor je smartphone, parkeersensoren vooraan, een achteruitrijcamera, een dodehoekassistent en een warmtepomp aan toe.

“De Business en Business Plus edities zullen het succes van het merk bestendigen dankzij ondermeer een verdere doorgroei op de fleet markt. Op de EV fleet markt groeide Kia overigens met 116 % tov dezelfde periode vorig  jaar (januari – september)”, leren we van het Zuid-Koreaanse merk.

Dit artikel werd u aangeboden door Kia Belgium. Meer info over de Business Editions vind u hier.

#Advertorial

Autres articles récents

Inscrivez-vous maintenant à FLOW, l’e-letter hebdomadaire de FLEET.be !

Selected FLEET Dealers

KIA Nivelles 1400 Nivelles
Sterckx Motors 1500 Halle
Kia Vilvoorde by Carrect 1800 Vilvoorde
Kia Meise by Carrect 1861 Wolvertem
Van Gansen 2030 Antwerpen
Van Gansen 2180 Ekeren
Vermant Antwerpen-Zuid 2630 Aartselaar
Vermant Mechelen 2800 Mechelen
Kia Lumens 3910 Pelt
Bullman Marcinelle 6001 MARCINELLE
Bullman Châtelineau 6200 CHATELINEAU
La Louvière Motors 7110 Houdeng-Goegnies
Beguin Brugge 8000 Brugge
Beguin Oostende 8400 Oostende
Novoto Kortrijk 8530 Harelbeke
Novoto Hooglede 8830 Hooglede
Kia Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
Tiers by Novoto Zulte 9870 Zulte
/ newsletters
La newsletter FLEET Flow est un compte rendu hebdomadaire des dernières nouvelles du monde FLEET.
Recevez l'e-letter
/ magazine
Vous préférez un magazine papier ? Recevez gratuitement notre magazine bimestriel FLEET dans votre boîte aux lettres !
Recevez le magazine