Komt deze exoot binnenkort naar jouw wagenpark?

Zijn naam en zijn vormen doen wellicht een belletje rinkelen: dit is de Karma Gyesera EV, een elektrische GT die de scalp van de Porsche Taycan wil.

De naam “Karma” in combinatie met de looks van deze Gyesera, dat doet uiteraard terugdenken aan de Fisker Karma. En inderdaad, daar liggen de roots van deze Gyesera EV. Toen Fisker 10 jaar geleden failliet ging, nam de Chinese Wanxiang Group heel wat elementen van de constructeur over. De naam “Fisker” werd niet hun eigendom, maar onder de naam “Karma Automotive” werden de fundamenten van de verleidelijke GT wel overgenomen.

Het interieur geeft Karma nog niet volledig prijs, we zien enkel een vrij donkere foto van de middenconsole waaruit een touchscreen richting dashboard “groeit’. Achter het stuur zien we een digitale tellerpartij, maar voorts blijft deze Karma verbazend analoog.

Wat de Chinese constructeur wel al met ons deelt, is het cijfermateriaal achter deze luxueuze GT. Hij krijgt een elektromotor van 590 pk op de achteras, goed voor een sprintje naar 100 km/u onder de 4 seconden en een gelimiteerde topsnelheid van 220 km/u. Zijn energie haalt die motor uit een accupakket van 120 kWh, volgens de Chinezen minstens goed voor een actieradius van 400 km. Al lijkt dat ons een eerder voorzichtige schatting.

De wagen werd afgelopen weekend voorgesteld tijdens het Amelia Concours d`Elegance. Amerikanen kunnen hem ook al bestellen. Of de Karma Gyesera EV ook naar ons land komt, is nog niet duidelijk.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine