LeasePlan kiest NewMotion als partner voor laadoplossingen

Leaseplan heeft NewMotion gekozen als voorkeursleverancier van EV-laadpunten in Europa. In het kader van de overeenkomst gaat de laadpalenleverancier LeasePlan-klanten voorzien van laadoplossingen voor thuis, op het werk en onderweg. 

Vandaag beheert LeasePlan ongeveer 1,9 miljoen voertuigen in meer dan 30 landen. Als stichtend lid van de EV100 zet LeasePlan zich in voor de overgang naar emissievrije mobiliteit, met als doel om in 2030 een nuluitstoot te bereiken voor haar gehele vloot, ter ondersteuning van het Akkoord van Parijs.

Eerder dit jaar bereikte NewMotion de mijlpaal van 200.000 oplaadpunten in 35 Europese landen, waarmee het aantal oplaadpunten in zijn openbare oplaadnetwerk in slechts twee jaar tijd is verdubbeld.

LeasePlan heeft het dochterbedrijf van Shell gekozen voor ondersteuning bij de installatie van oplaadpunten, backofficetechnologie voor de aansturing van de oplaadpunten en een oplaadkaart voor toegang tot openbare oplaadpunten. Dankzij de overeenkomst krijgen LeasePlan-klanten toegang tot een van de grootste oplaadnetwerken in Europa, waaronder honderden ultrasnelladers bij Shell-tankstations en -locaties in heel Europa.

LeasePlan-klanten krijgen ook toegang tot online tools die real-time informatie geven over de beschikbaarheid en de laadsnelheden van openbare oplaadpunten. Alle oplossingen kunnen worden afgestemd op de behoeften van de klant en leaserijders kunnen automatisch de volledige kosten van alle oplaadsessies met NewMotion vergoed krijgen. En voor hun oplaadbehoeften onderweg zullen EV-bestuurders worden uitgerust met de LeasePlan co-branded oplaadkaart en app powered by NewMotion, die bestuurders toegang bieden tot openbare oplaadpunten in meer dan 35 Europese landen.

#Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending