“Leasingrijders bedanken massaal voor cash for car”

Tot die conclusie komt HR-dienstverleningsbedrijf Acerta, na een rondvraag bij 380 Belgische bedrijven.

Het cash for car-principe, waarbij eigenaars van een bedrijfswagen hun voertuig kunnen inruilen voor extra loon, lijkt een doodgeboren kind te worden. HR-dienstverlener Acerta peilde naar de interesse bij 380 Belgische bedrijven, en stelde vast dat het leeuwendeel van de werknemers niet geneigd is om zijn stalen ros af te staan, ook niet als daar een financieel extraatje van 400 tot – in de meest extreme gevallen – 900 euro per maand tegenover staat.

“Van de werkgevers is de helft ervan overtuigd dat hun werknemers hun wagen niet zullen inruilen voor cash geld. En ruim 30 procent verwacht dat 1 tot maximaal 10 procent op het voorstel zal ingaan”, aldus Chris Wuytens van Acerta. Amper 1 procent van de ondervraagden denkt dat meer dan de helft van het personeel bereid zal zijn om zijn wagen in te ruilen.

Pessimisme overheerst

Het nieuws komt eigenlijk niet als een verrassing, want de afgelopen dagen spraken tal van instanties al hun twijfels uit over het veelbesproken regeringsvoorstel. Ben je er zelf nog niet helemaal uit wat je met je teergeliefde bedrijfswagen moet aanvangen? Blijf dan zeker onze website in de gaten houden, we blijven het dossier voor jullie op de voet volgen…

#Business Driver #Legal

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine