Met deze ingreep spaart Group Huyzentruyt 70% CO2 uit!

De Waregemse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt heeft vandaag zijn nieuw en groen wagenpark voorgesteld. Het bedrijf investeert 2,5 miljoen euro in 50 plug-in hybride bedrijfswagens en stoot zo liefst 70 procent minder CO2 uit. “Groep Huyzentruyt hecht veel belang aan het milieu. Met onze nieuwe Volvo’s proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en blijven we ruim onder de CO2-referentiewaardes voor 2023”, zegt country manager Dries Verhaeghe.

Zo sloot de projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt vorig jaar een deal voor de levering van 50 plug-in hybride bedrijfswagens met Novabil Waregemn waarvan gisteren de eerste reeks werd geleverd. De Volvoverdeler levert de modellen V60 en XC40, die respectievelijk slechts 17 gram CO2 en 48 gram CO2 per kilometer uitstoten. De plug-in hybrides vervangen het huidige wagenpark dat voornamelijk bestond uit dieselwagens. De CO2-uitstoot van het park daalt daardoor met meer dan 70 procent.

Tussenstap naar volledig elektrisch

De vernieuwde vloot gaat ook gepaard met een investering in laadmogelijkheden. Zo voorziet Groep Huyzentruyt bijkomende stopcontacten en laadpalen voor bezoekers. Werknemers die thuis hun bedrijfswagen willen opladen, zullen dat kunnen doen met een smart cable die toelaat om het energieverbruik te meten en dus ook te vergoeden. In totaal investeert de projectontwikkelaar 2,5 miljoen euro.

“We hebben als tussenstap naar een volledig elektrisch wagenpark bewust gekozen voor de nieuwste plug-in hybrides van Volvo. We vonden het belangrijk om ons wagenpark te vergroenen, want ook wij willen ons steentje bijdragen tot een beter klimaat. Daarnaast willen we dat onze mensen zich comfortabel en veilig kunnen verplaatsen. Regelmatig moeten ze lange afstanden afleggen en op werven opladen is vaak niet mogelijk. Op korte termijn is het echter de bedoeling dat onze vloot volledig elektrisch wordt.” – Dries Verhaeghe, countrymanager Groep Huyzentruyt.

Sterke partner

Novabil Waregem is al jaren trouwe partner van Groep Huyzentruyt. Met deze deal verlengen beide partijen hun langdurend partnership. Dat past trouwens perfect in de filosofie van de ontwikkelaar om richting 2025 verder te streven naar preferred partnerships met onderaannemers en andere leveranciers.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine