Parkeerapp Parkmobile wordt EasyPark

Pic: EasyPark

Het merk Parkmobile verdwijnt definitief en wordt EasyPark. Gebruikers worden gevraagd hun app-icoon aan te passen naar dat van EasyPark. Ook de app zelf heeft een make-over gekregen; van groen en blauw naar roze en paars. Op termijn zullen gebruikers de internationale EasyPark-app moeten downloaden. Hiermee kunnen zij vervolgens in ruim 25 landen door heel Europa parkeren.  

De eerste Parkmobile applicatie werd 13 jaar geleden gelanceerd. Na de overname van Parkmobile door de EasyPark Group in 2021 is de migratie van het merk echt begonnen.

Parkmobile is in het jaar 2000 opgericht in Nederland. Het bood als eerste een digitale oplossing voor parkeren. Wat de naam al zegt: je kon door te bellen met je mobiel een parkeersessie starten en beëindigen. In 2010 werd het bellen vervangen voor de bekende app. De verdere ontwikkeling van smartphones zorgde voor een nog grotere groei. Sinds 2014 werkt de app ook in België, nu in meer dan 40 steden. Het gemak van de app zorgde ervoor dat miljoenen gebruikers bekend raakten met het merk Parkmobile. Maar innovaties als het gaat om parkeren staan niet stil. 

Jennifer Amador Tavares De Sousa, Country Director a.i. EasyPark België: “De laatste paar jaar zijn er interessante functionaliteiten toegevoegd. Denk aan kentekenherkenning bij parkeergarages. Daarnaast worden wij steeds minder afhankelijk van de app op je mobiel. Merken als Mercedes, Volvo, Polestar en Renault bieden EasyPark in hun nieuwe modellen al standaard via het dashboard aan.”

#Auto #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine