Partnerschap tussen Europcar en Taxeo

Europcar fleetOf het nu gaat om de huur van een auto of de boeking van een hotel, zakenreizen in Europa gaan altijd gepaard met btw-kosten. Europcar, een grote speler in de Europese autoverhuursector, en Taxeo, gespecialiseerd in diensten voor de geïnformatiseerde terugvordering van btw, sloten een samenwerkingsovereenkomst om hun gemeenschappelijke klanten te helpen bij een snelle en eenvoudige terugbetaling van de btw, volledig in overeenstemming met de lokale wetgevingen.

Taxeo ontwikkelde een oplossing voor het elektronisch ontvangen van facturatiegegevens van Europcar en het aanmaken van fiscaal conforme elektronische facturen, die vervolgens worden gebruikt voor het terugvorderen van de btw. Dit samenwerkingsverband levert klanten van het corporate segment van Europcar aanzienlijke besparingen op.

Voor Jean Cazes, CEO van Taxeo, is deze oplossing een “belangrijke doorbraak” in de terugvordering van btw in het kader van zakenreizen. “Dit betekent dat we de autohuurkosten voor onze gemeenschappelijke klanten tot 15 % kunnen terugbrengen. Onze oplossing is zeer eenvoudig in gebruik, zowel voor de bedrijven als de reizigers zelf. Bovendien biedt ze een aantal bijkomende voordelen dankzij de fiscale dematerialisering en de gestructureerde gegevens voor uitgavenbeheer”, aldus Jean Cazes.

Marcus Bernhardt, commercieel directeur van de Groep Europcar, beschouwt dit nieuwe samenwerkingsverband met het Franse bedrijf als een “schitterende opportuniteit” voor de groep: “Het biedt een antwoord op de nood aan kostenefficiëntie van onze corporate klanten en draagt bij tot onze competitiviteit en de differentiatie van ons aanbod, zonder afbreuk te doen aan onze rentabiliteit en ons engagement op het vlak van dienstverlening.”

Elk jaar verliezen bedrijven 5 miljard euro aan btw in het kader van internationale reizen. Het huidige proces voor de terugvordering van de btw, vaak manueel en op papier, is complex, duur en inefficiënt – vooral voor reiskosten zoals hotelkamers, autohuur, conferenties enz. Aan de basis daarvan liggen hoofdzakelijk niet-conforme of verloren facturen. Taxeo biedt een oplossing voor dit probleem. Bovendien zijn de meeste kleine of middelgrote ondernemingen (kmo’s) er niet van op de hoogte dat ze de btw in het kader van zakenreizen kunnen terugvorderen of weten ze niet hoe ze een terugbetaling kunnen verkrijgen.

#Fleet Management #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine