Poppy lanceert zijn deelauto’s zonder vaste parkeerplaats in Leuven

De nieuwe Poppy-zone wordt gelanceerd in en rond Leuven met meer dan dertig auto’s en een gedeelde bestelwagen. Het bedrijf ziet deze lancering als een eerste stap, met als doel het aantal voertuigen vanaf volgend jaar geleidelijk uit te breiden, afhankelijk van de vergunningen van de stad.

“De missie van Poppy is om een direct beschikbare mobiliteitsoplossing aan te bieden, zonder de beperkingen van een vaste parkeerplaats en retourtijd. Na de recente openingen in Mechelen, Gent en Luik was het hoog tijd om Leuven te lanceren,” legt Pierre de Schaetzen, CMO van Poppy Mobility uit.

“Leuven, met meer dan 4.700 gezinnen en bedrijven die een deelauto gebruiken, is een echte autodeelstad. Steeds meer Leuvenaars ontdekken de voordelen van autodelen. Maar we weten dat er nog veel potentieel is in onze stad,” legt David Dessers, Leuvens mobiliteitsraadslid, uit. “Door Poppy te erkennen als autodeelorganisatie in onze stad, breiden we het autodeelaanbod verder uit. Op die manier hopen we nog meer mensen te overtuigen om voor autodelen te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn eigen manier van werken en richt zich op een specifieke doelgroep. We denken dat de deelauto’s van Poppy een geweldige aanvulling zijn op het bestaande aanbod in Leuven.”

Sans station fixes

Leuvenaars kunnen overal in het centrum van Leuven, in Kessel-Lo, Heverlee, Wilsele Dorp, Wilsele Putkapel, Wijgmaal, Kessel-Dal en Bovenveld rode auto’s ophalen en afzetten, op elke openbare parking. Je kunt je reis ook beginnen in Leuven en eindigen in een van de andere steden die door Poppy worden gedekt of op een van de 4 luchthavens van België.

Parkeren en brandstof inbegrepen

Poppy biedt de keuze om per kilometer, minuut, uur of dag te betalen, zodat je de gebruikskosten kunt afstemmen op je reis. Parkeren in de zes Poppy-zones in België is inbegrepen in de prijs, net als benzine en verzekering. Er zijn ook geen inschrijvings- of lidmaatschapskosten.

#Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine