POPPY verdrievoudigt aantal deelwagens

Om aan de groeiende vraag van hun 200.000 gebruikers te voldoen, kondigde Poppy Mobility vandaag de uitbreiding van de vloot aan. De komende maanden worden 2000 nieuwe auto’s toegevoegd. De mobiliteitsapp is beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent, Lier en op Belgische luchthavens. Het biedt momenteel 1000 auto’s, 50 bestelwagens, 2000 steps en 160 deelfietsen aan.

«2022 was een recordjaar voor Poppy en deelwagens in het algemeen», legt Sylvain Niset, CEO van Poppy, uit. «Telewerken, de stijgende kosten van levensonderhoud en de aankoopprijs van een auto zorgen ervoor dat veel Belgen hun mobiliteitsgewoonten heroverwegen.»

Volgens de berekeningen van het bedrijf zijn deelwagens goedkoper dan het gebruik van een privévoertuig onder de 12.000 km per jaar. «Vandaag betaalt de meerderheid van de automobilisten voor een voertuig dat meer dan 95% van de tijd ongebruikt is.»

Als grote nieuwigheid biedt het jonge bedrijf high-end modellen aan, waaronder de Volkswagen T-Cross, de Skoda Kamiq en de Audi A4, die vandaag beschikbaar zijn via de Poppy-app. Meer modellen zijn in bestelling en zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Deze nieuwe, meer prestigieuze modellen zijn voorbehouden aan trouwe gebruikers ouder dan 26 jaar. Om de premium ervaring te versterken heeft het bedrijf besloten deze modellen niet in de herkenbare rode kleur van het merk aan te bieden, maar te kiezen voor meer sobere tinten.

Enkele maanden geleden kondigde Poppy ook de lancering aan van gedeelde bestelwagens in Brussel en Antwerpen. Met deze grotere voertuigen kunnen gebruikers zware of omvangrijke ladingen vervoeren. Wegens het succes van dit aanbod is het bedrijf ook van plan om dit jaar het aantal Volkswagen Caddy’s en Transporters in de vloot uit te breiden.

#Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine