Porsche plant elk jaar een nieuwe EV, mét een nieuwe SUV!

Porsche gaf gisteren een presentatie waarin het zijn strategie voor de volgende jaren presenteerde. Het zoete succes van de Taycan doet alvast naar meer smaken, want de Duitse autobouwer heeft nog heel wat EV’s in petto, waaronder een nagelnieuw model!

De eerste in de rij wordt de elektrische Macan. Dit model wordt al enkele jaren verwacht, we zagen zelfs al geregeld foto’s van testmodellen op het internet passeren, maar volgens CEO Oliver Blume komt er in 2024 eindelijk een productierijp exemplaar. Deze elektrische Macan wordt de voorbode van een reeks elektrische modellen.

Een jaar later volgen immers de elektrische opvolgers van de 718-modellen (Cayman en Boxster), de eerste echte elektrische sportwagens van het merk. Ook dat gerucht ging al een tijdje rond. Wat volgt, is echter nieuw. Want ook het grote broertje van de Macan, de Cayenne, krijgt een volledig elektrische versie. Productie volgt in 2025 of 2026. En nadien volgt er nog een SUV, groter dan de Cayenne, meer dan waarschijnlijk volledig elektrisch. Een naam voor deze nieuwe Porsche werd echter nog niet gegeven, laat staan enige schetsen of specificaties.

911 nog niet elektrisch

Met deze line-up maakt Porsche zich sterk dat tegen 2030 80% van zijn verkoop uit elektrische modellen zal bestaan. Tot dat jaar zal je op zijn minst ook benzine kunnen kopen bij het Duitse merk, want dit decennium plant Porsche nog geen volledig elektrische 911. De Elfer ambieert de volgende zeven jaar hoogstens een hybride carrière.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine