Porsche Taycan steekt in het nieuw… en breekt allerlei records!

D’Ieteren Porsche Import – Porsche

Je hebt waarschijnlijk twee keer moeten kijken, maar dit is inderdaad de nieuwe Porsche Taycan. Uiterlijk mag er dan weinig veranderen, onderhuids is deze stekkerwagen grotendeels vernieuwd om zijn honger naar records te stillen!

Nieuwe HD-matrixkoplampen, herwerkte bumpers vooraan met een herpositionering van de luchthappers, optioneel het Porsche-opschrift op de poep dat verlicht wordt… nee, echt anders ziet de Porsche Taycan er niet uit.

Vanbinnen zelfde verhaal: twee nieuwe vegan interieurs en een optioneel schermpje voor de passagier zijn zowat de opvallendste nieuwigheden. Op één knopje na… Als ware hij een racewagen krijgt de Taycan een “push to pass” knop, die de stekkerwagen tien seconden lang 95 pk extra geeft. En daarmee is de prestatiehonger van de Duitser niet gestild!

Krachtigste productieporsche ooit!

De Taycan Turbo S krijgt immers maar liefst 952 pk onder de motorkap, 191 stuks meer dan voorheen. Tesla Model S Plaid, maak je borst maar nat! De Turbo S is daarmee de krachtigste wagen die Porsche ooit bouwde voor de openbare weg en accelereert in 2,4 seconden naar 100 km/u! Ook de standaard Taycan krijgt trouwens extra vermogen en doet het standaardsprintje nu in 4,8 seconden in plaats van 5,4.

Ook aan de laadpaal wil de Taycan trouwens een snelle jongen zijn. Zo kan hij tot 320 kW snellaadvermogen aan, 50 kW meer dan voorheen en goed genoeg om van 10 naar 80 procent capaciteit op te laden in 18 minuten. Ook de batterij groeit trouwens en gecombineerd met een zuinigere aandrijflijn zou de meest efficiënte Taycan daardoor 678 km op een volle accu kunnen rijden, 175 km verder dan voorheen.

#Auto D’Ieteren Porsche Import – Porsche

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine