Slecht nieuws voor de kilometervergoeding

Elke werknemer of bedrijfsleider die voor zijn werk een verplaatsing met het eigen voertuig maakt, kan een kilometervergoeding krijgen. Deze bedroeg 0,4259 euro per kilometer in het eerste kwartaal van 2023. In het tweede kwartaal werd het naar beneden bijgesteld tot 0,4246 euro per kilometer. Maar hoeveel bedraagt de vergoeding nu?

Als je je privéauto gebruikt om verplaatsingen te maken voor je werkgever, kan die werkgever je een kilometervergoeding betalen. Het bedrijf kan deze vergoeding aftrekken met behulp van de autokostenformule. En voor jou is deze vergoeding belastingvrij, op voorwaarde dat ze het bedrag dat geldt voor ambtenaren niet overschrijdt.

Voorheen werd het eens per jaar in het midden van het jaar opnieuw geëvalueerd, maar nu gebeurt dit elke drie maanden.

Het maximumbedrag van de kilometervergoeding voor woon-werkverkeer en zakelijk verkeer is herzien en bedraagt van 1 juli 2023 tot en met 30 september 2023 0,4237 euro/km.

Het is belangrijk om dit in gedachten te houden: als je werkgever je een kilometervergoeding toekent, moet hij dit aangeven op het belastingformulier (281.10/281.20).

#Auto #Fleet Management #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine