Stellantis herstructureert financierings- en leasingactiviteiten

Stellantis kondigt vandaag een nieuwe, gestroomlijnde structuur aan voor financierings- en leasingdiensten in Europa, met een vereenvoudiging en verbetering van de multi-merk capaciteit met de nieuwe organisaties Stellantis Financial Services (voorheen Banque PSA Finance) en Leasys (consolidering van de activiteiten van Leasys en Free2move Lease).

Na de exclusieve onderhandelingen die op 17 december 2021 zijn gestart, bevestigt Stellantis de inwerkingtreding van zijn overeenkomsten met BNP Paribas Personal Finance, Crédit Agricole Consumer Finance en Santander Consumer Finance. Banque PSA Finance wordt nu omgedoopt tot Stellantis Financial Services en zal één enkele financieringsentiteit per land hebben die alle Stellantis- merken dekt, in samenwerking met BNP Paribas Personal Finance en Santander Consumer Finance.

Stellantis kondigt ook de oprichting aan van een multi merk operationele leasingmaatschappij, Leasys, een 50/50 joint venture met Crédit Agricole Consumer Finance na de consolidatie van Leasys en Free2move Lease. Het doel is om de Europese leider op het gebied van leasing te worden met als doel om tegen 2026 een vloot van een miljoen voertuigen te bereiken. De joint venture kondigde eerder in maart 2023 aan dat ze een bindende overeenkomst hebben getekend voor de overname van de activiteiten van respectievelijk ALD en LeasePlan in Portugal en Luxemburg, waardoor de plannen voor bedrijfsgroei onmiddellijk versneld werden.

Inkomsten verdubbelen

De strategie van Stellantis, zoals geschetst in het strategisch plan Dare Forward 2030, is om zijn financiële diensten beter te benutten, met als doel zijn nettobankinkomsten tegen 2030 te verdubbelen. Deze nieuwe structuur zal deze doelstelling bereiken en waardecreatie stimuleren in al zijn financiële services activiteiten.

“Vandaag is de geboorte van Stellantis Financial Services, een belangrijke speler in de Europese autofinanciering, en van het nieuwe geconsolideerde Leasys”, aldus Philippe de Rovira, Chief Affiliates Officer van Stellantis. “Deze vereenvoudiging zorgt voor een superieure flexibiliteit om onze klanten van dienst te zijn, een betere ondersteuning van de commercialisering van alle merken van Stellantis en een versterkt concurrentievermogen door gebruik te maken van verschillende synergieën.”

Stellantis bevestigt ook dat Crédit Agricole Consumer Finance de 50%-belangen heeft verworven in FCA Bank Group, dat voorheen eigendom was van Stellantis en nu door het leven gaat als CA Auto Bank. De betrokken kartelautoriteiten en markttoezichthouders keurden de uitvoering van deze verschillende operaties goed.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine