Talrijke nieuwe productdetails voor het hele Skoda-modellengamma vanaf juni 2013

skodalogoHet ŠKODA-modellengamma wordt nog doordachter, veiliger en veelzijdiger. Vanaf juni 2013 biedt het merk talrijke nieuwigheden voor de huidige modellen Citigo, Fabia, Roomster, en Rapid, met onder meer een uitgebreide veiligheidsuitrusting en nieuwe ‘Simply Clever’-oplossingen.

De vernieuwingen kaderen in de regelmatige opwaardering van het hele gamma. Naast de opfrissing van het bestaande aanbod staat 2013 helemaal in het teken van het modellenoffensief van ŠKODA. Sinds enkele weken is de nieuwe ŠKODA Octavia op de markt, en met succes. In mei volgt de nieuwe ŠKODA Octavia Combi, gevolgd door de nieuwe Octavia Combi 4×4. Eind juni is het de beurt aan de grondig vernieuwde ŠKODA Superb Berline en Combi.

“Ons gamma wordt nog aantrekkelijker”, zegt Werner Eichhorn, binnen de raad van bestuur van ŠKODA verantwoordelijk voor verkoop en marketing. “Met onze nieuwe modellen, maar ook met de verbeteringen aan ons actuele modellenpalet willen we onze goede positie op de verschillende markten verder uitbouwen”, besluit Eichhorn.

De populaire kleine stadsauto Citigo wordt nog functioneler en comfortabeler. De eind 2011 gelanceerde Citigo, verkrijgbaar als drie- en vijfdeurs, kon vorig jaar meteen op succes rekenen. Er werden in 2012 ca. 30.000 exemplaren van verkocht. Vanaf juni is voor de driedeurs Citigo voor het eerst de bestuurderszetel met Easy Entry-geheugenfunctie verkrijgbaar. Die nieuwe functie maakt het mogelijk om de zetelinstelling op te slaan, zodat die ook na het in- en/of uitstappen van passagiers achterin behouden blijft. Ook praktisch: in de vijfdeurs Citigo kan binnenkort eveneens de rugleuning van de passagierszetel vooraan worden neergeklapt. In dat geval ontstaat een laadlengte van 1,75 m voor het vervoer van lange voorwerpen. Nog een nieuw element is de tussenbodem in de koffer. Wanneer de rugleuning van de achterbank wordt neergeklapt, ontstaat zo een volledig vlakke laadvloer, onder de tussenbodem bevinden zich extra opbergvakken. Een andere nieuwigheid in de Citigo is het multimediasysteem Move&Fun, dat via de mobiele telefoon verbinding kan maken met het internet. Zo kan bijvoorbeeld actuele informatie zoals verkeersmeldingen worden opgevraagd. Het draagbare systeem is voortaan afkomstig van navigatiespecialist Garmin.

De modellen ŠKODA Fabia en Roomster zijn vanaf juni ook verkrijgbaar in een speciale uitvoering Fabia Reaction en Roomster Noire.

De Fabia Reaction is bestelbaar in een nieuwe, zwart-grijze metallic look. Dak, spoiler, radiatorrooster en buitenspiegelbehuizingen zijn zwart gelakt, de koplampen en mistlichten hebben een behuizing met zwarte achtergrond. De B-stijlen zijn met zwarte folie bekleed. In combinatie met de nieuwe koetswerkkleur Steel Grey verlenen de zwarte elementen dit speciale model een exclusieve uitstraling. Het instrumentenbord van de Fabia Reaction is uitgevoerd in de combinatie zwart/zwart, verder is het interieur voorzien van een klein lederpack met driespakig stuur en een chroompack. De nieuwe speciale uitvoering is verkrijgbaar met dezelfde motoren als de Fabia Active.

Het speciale model Roomster Noire is gebaseerd op het uitrustingsniveau Ambition, voor de motoren is er de keuze uit het actuele Roomster-aanbod. De Roomster Noire is voorzien van verdonkerde ruiten en het SunSet-pack, zwarte lichtmetalen 16-duimsvelgen ‘Comet’ en koplampen en mistlichten met een zwarte achtergrond. Ook het radiatorrooster en de buitenspiegelbehuizingen zijn zwart gelakt. Aan de voorbumper is er een zwarte spoiler, aan de achterbumper een zwarte diffusor. De B-stijlen zijn met zwarte folie bekleed. Het interieur van de speciale serie Roomster Noire is voorzien van zwart-rode sportzetels en het kleine lederpack: het driespakige stuur, de handremgreep en schakelpook zijn bekleed met leder en afgewerkt met rode sierstiksels.

De vernieuwingen voor de ŠKODA Fabia en Roomster komen vooral de veiligheid ten goede. Beide modellen zijn in de toekomst in de EU-landen standaard uitgerust met de elektronische stabiliteitscontrole ESC. Voor nog meer veiligheid zorgt een eenvoudig, maar tegelijk bijzonder uitgekiend detail: de nieuwe ‘kinderbinnenspiegel’. Dankzij die extra panoramische spiegel kan de bestuurder de kinderen op de achterbank in de gaten houden zonder het hoofd te moeten draaien.

Daarenboven zijn voor de Fabia en Roomster ook een aantal nieuwe koetswerkkleuren, uitrustingsopties en velgen verkrijgbaar. Beide modellen kunnen nu in de kleuren Sky Blue en Metal Grey besteld worden. De Fabia Monte Carlo en Fabia RS zijn bovendien ook in Steel Grey beschikbaar. De bijzonder zuinige GreenLine-versies van de Fabia en Roomster rollen in de toekomst met de nieuwe lichtmetalen 15-duimsvelgen ‘Rotare’ van de band.

In de Rapid kan de bestuurder voortaan de elektrisch bediende ruiten zowel voor- als achteraan bedienen via een nieuwe module met vier toetsen.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine