Te weinig laadpalen in ons land? België staat in Europese top 3!

Een gebrek aan laadinfrastructuur is één van de vaakst gehoorde kritieken op elektrisch rijden. En inderdaad, er is nog wel wat werk aan de winkel, maar als we in Europese context gaan kijken, dan doet ons land het zeker niet slecht, blijkt uit cijfers van HelloSafe.

Het bedrijf, dat verschillende financiële diensten aanbiedt, berekende het aantal laadpunten per 10.000 inwoners in elk land van de Europese Unie, waardoor EV-land bij uitstek Noorwegen niet in de lijst werd opgenomen. En wat blijkt? Wij Belgen staan met 30,4 laadpunten per 10.000 inwoners op de derde plaats! Luxemburg doet met 44,8 laadpunten beter en Nederland is afgeketend leider met maar liefst 220 laadpunten per 10.000 inwoners! Onderin het klassement staan met Griekenland, Polen, Roemenië, Bulgarije en Cyprus vijf landen die zelfs niet aan 1 laadpunt per 10.000 inwoners komen.

Naar 125.000 EV’s dit jaar?

Meer nog: elk jaar sinds 2020, is er een gemiddelde stijging van 72% van het aantal kentekens van elektrische auto’s in België. Zo, is het aantal ingeschreven elektrische auto’s in België gestegen van 40.851 in 2021 naar 71.651 een jaar later. Volgens schattingen van HelloSafe zouden er in België, als deze trend zich doorzet, tegen eind 2023 125.000 elektrische auto’s op de weg zijn.

Ga naar HelloSafe België voor meer tools.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine