Van Mossel bereikt mijlpaal van 100.000 leasecontracten

De leasingafdeling van Van Mossel verwelkomde vorige maand de 100.000ste leaserijder. Persoonlijke aandacht en toegankelijkheid, maar ook durf en ambitie zijn bepalend geweest voor het bereiken van deze mijlpaal, weet algemeen directeur Eric Berkhof.

“Klanten willen ontzorgd worden. En het liefst op één enkele plek. Dit vertaalt zich in een zo breed mogelijk dienstenpakket. Van aankoop tot leasing, van onderhoud tot belettering en alles wat daartussenin zit. Al onze mensen worden hierop getraind en weten de gebundelde kracht van onze dealer-lease- en carrosseriebedrijven perfect over te brengen richting de klant”, aldus Berkhof.

De Van Mossel leasebedrijven zijn verenigd in International Car Lease Holding (ICLH). Met de labels Van Mossel Autolease, Van Mossel Privé Lease, J&T Autolease, DirectLease, Westlease en Van Mossel Shortlease & Rent is ICLH een succesvol aanbieder van autoleasing, verhuur en zorgeloos wagenparkbeheer in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Eric Berkhof is trots en dankbaar bij het bereiken van deze mijlpaal. “Trots dat al onze mensen dit elke dag opnieuw waarmaken En dankbaar dat onze klanten voor ons kiezen, steeds weer opnieuw.”

Elke klant doet ertoe

“De sleutel van het succes zit in goed ondernemerschap”, volgens Koen Claesen, CEO van Van Mossel Belux. “Elke verantwoordelijke binnen de verschillende afdelingen krijgt van de directie als belangrijkste boodschap mee om zichzelf te onderscheiden binnen een krappe markt. Van Mossel Automotive Groep is bijna 75 jaar geleden begonnen en is van oudsher een familiebedrijf. Zorg dragen voor onze mensen én onze klanten zit dan ook in onze genen. Bij ons doet elke klant ertoe: wij zijn er niet alleen voor hele grote bedrijven, maar ook voor de KMO en met private lease eveneens voor de particuliere klant. Daar past een persoonlijke benadering bij: Aandacht geven, contact houden, snel handelen én snel oplossen als er een probleem is. Daarnaast beschikken wij over een gezonde dosis lef en ambitie. We durven anticiperen en anticyclisch te handelen. Dat zijn de ingrediënten van het succes en dat is ondernemerschap.”

Top vijf

Van Mossel Automotive Groep startte in 1992 met het label Van Mossel Leasing in Nederland, toen slechts met een handvol dealerbedrijven. “Het begon letterlijk met één auto, en dan nog één en nog één. Men haalde alles uit het lokale netwerk in de regio Waalwijk en Tilburg.”, vertelt Jan Deknuydt, CCO Lease Belgium & Luxemburg bij ICLH. In 2012, tijdens de kredietcrisis, startte het bedrijf een aantal overnames, met als eerste de belangrijke overnames van DirectLease en J&T Autolease. Dat zorgde voor een flinke groei en betekende ook het begin van de activiteiten van Van Mossel buiten Nederland. Inmiddels staat de leasedivisie van Van Mossel in Nederland en in België stevig in de top vijf. Deknuydt: “Het honderdduizendste contract afsluiten is leuk, maar de weg ernaartoe is ook erg mooi geweest. En het is zeker geen eindpunt. We blijven nieuwe producten en diensten ontwikkelen en zijn steeds op zoek naar nieuwe klanten.”

Mobiliteitspakketten

Over de toekomst is Deknuydt duidelijk: “Wij blijven doen waar we goed in zijn: we willen voor onze klanten nog steeds die persoonlijke, toegankelijke leasingmaatschappij blijven. Zien we een bepaalde trend? Dan zijn we ondernemend genoeg om daar snel op in te spelen. Dat hebben we heel succesvol gedaan met private lease – nu ongeveer vijftien procent van onze totale business. Momenteel richten we ons bijvoorbeeld op bredere en ook duurzame mobiliteitspakketten. Met de opkomst van hybride werken, de gespannen arbeidsmarkt, de focus op vitaliteit en een toenemende vraag naar flexibiliteit én betaalbaarheid, komen wij klanten hierin tegemoet.

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine