Van Mossel neemt Autogroep Servayge over

Van Mossel Automotive Groep zet nu ook voet aan wal in Oost-Vlaanderen met de overname van Autogroep Servayge (AGS). Van Mossel consolideert zo haar positie en netwerk met 5 multimerk vestigingen in Gent, Oudenaarde, Deinze, Menen en Zwevegem.

De overname markeert de volgende mijlpaal voor Van Mossel België dat hiermee de laatste blinde vlek in Vlaanderen weggomt. “Ons doel was om tegen eind 2022 een aaneensluitend netwerk uit te bouwen met een concessie in elke belangrijke centrumstad. Nu we ook in Oost-Vlaanderen aanwezig zijn, kunnen we onze belofte ‘Voor mobiliteit, voor iedereen’ in heel Vlaanderen waarmaken”, zegt algemeen directeur Eric Berkhof.

“Dankzij deze aanvulling en sterke geografische dekking kunnen wij onze klanten nu overal in Vlaanderen volledig ontzorgen”, aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg. Door de overeenkomst met AGS wordt de groep ook de grootste Hyundai dealer van het land. “Een strategische uitbreiding op onze Astara vestigingen in Antwerpen en Vlaams-Brabant waar we reeds Hyundai, Maxus, MG & Suzuki verdelen”, klinkt het bij Koen Claesen. In 2021 en eerder dit jaar ging Van Mossel in zee met de families Devos-Capoen en Vereenooghe waardoor ze in West-Vlaanderen ook vertegenwoordigd zijn met de merken Renault, Dacia, Mercedes-Benz en Smart.

Klaar voor de toekomst

Autogroep Servayge verkocht in 2021 meer dan 1600 nieuwe wagens en 500 tweedehandswagens met een totale omzet van 39,2 miljoen euro. De groep is officiële verdeler van Hyundai, Maxus, Mazda, MG, Nissan en Suzuki en biedt daarnaast ook een breed aanbod multimerk tweedehandswagens aan. Met ruim 50 jaar ervaring en een team van 48 gedreven medewerkers die zich continu bijscholen, weten ze als geen ander wat klantentevredenheid is. De persoonlijke aanpak, full service en ruim stockaanbod staan aan de basis van het succes van het familiebedrijf.

Zaakvoerder Steven Servayge behoort inmiddels tot de tweede generatie en beseft dat de auto-industrie zich in een ongeziene revolutie bevindt. “Klantentevredenheid en totale ontzorging zijn de belangrijkste elementen om succesvol te zijn en te blijven, maar schaalvergroting is nodig om rendabel te blijven. Aangezien we de toekomst van ons bedrijf, maar ook van onze medewerkers willen garanderen hebben we beslist om Autogroep Servayge over te dragen aan Van Mossel Automotive Groep”, aldus Steven Servayge.

 “Ik kijk er naar uit om samen met Van Mossel het volgende hoofdstuk van Groep Servayge te schrijven. Van Mossel is in volle expansie en deelt onze One Stop Shop visie waarbij we naast verkoop, service en de bijhorende financiële diensten ook een volledige ontzorging nastreven inzake laadinfrastructuur en andere diensten op maat. Een professionele, doch persoonlijke aanpak staat hierbij centraal”.

Steven zal in de toekomst ook een functie op groepsniveau vervullen. “Het totaalaanbod van 26 automerken bij Van Mossel België en aaneensluitend netwerk van dealer- en carrosseriebedrijven, zorgen ervoor dat de klant bij aankoop van zijn favoriete wagen in ons multimerk tweedehandsaanbod kan rekenen op een optimale dienst na verkoop. Die sterkte onderscheidt ons van de concurrent”. Koen Claesen voegt hieraan toe: ‘Wij zijn uiteraard zeer blij met de beslissing van Steven Servayge en garanderen ook dat de klanten nog steeds terecht kunnen bij dezelfde vertrouwde gezichten. Buiten de naam verandert er immers niets. Klanten zullen dus nog steeds de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze het gewend waren. Sterker nog, samen met Steven streven we ernaar om die naar een nog hoger niveau te tillen”.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine