Van Mossel voegt ook Volkswagengroep toe aan netwerk

Van Mossel Automotive Group neemt Groep Mertens uit Oost-Vlaanderen over. Hiermee krijgt het van oorsprong Nederlandse bedrijf ook toegang tot de merken van de Volkswagengroep. Dankzij deze 6 merken ( Audi, Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Škoda, Seat en Yamaha) groeit de portefeuille van Van Mossel naar 31.

Koen Claesen, CEO Van Mossel Belux, verduidelijkt: “Elke overname vormt een puzzelstukje in ons geografisch doordacht plan, waarin dealerships, carrosseriebedrijven en leasemaatschappijen onderdeel zijn van Van Mossel Automotive Group. We hebben in de afgelopen jaren veel bedrijven gekocht, maar ook veel overnameverzoeken afgewezen omdat ze niet binnen onze strategie passen.”

Perfecte match met Mertens

Mertens past echter wel perfect binnen deze strategie. Met showrooms op 4 locaties in 3 steden, een breed scala aan tweedehandsvoertuigen onder de erkenning Audi Approved Plus en MyWay en 2 hoogwaardige Wondercar carrosserieën, vormt Mertens een naadloze aanvulling op het ambitieuze plan van Van Mossel in België. De ambitie is om haar klanten steeds de beste service en een ruim aanbod te bieden en bovenal de meest aanbevolen aanbieder te zijn van mobiliteitsoplossingen in de breedste zin van het woord.

“De overname van Garage Mertens betekent een monumentale stap voorwaarts voor Van Mossel België. Mertens verdeelt enkele topmerken van de Volkswagen groep, zoals Audi, Volkswagen, Seat, Cupra en Škoda. Het toevoegen van deze merken aan ons assortiment onderstreept onze onwrikbare toewijding om een ongeëvenaarde service te bieden aan onze klanten. Deze uitbreiding betekent niet alleen een symbolische sprong voor Van Mossel België, maar vervult me ook met trots. Het feit dat we het merk waarmee het allemaal begon in Nederland – Volkswagen – nu ook in België kunnen verdelen, heeft voor mij een bijzondere betekenis ”, vertelt Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Group.

De Volkswagen merken vertegenwoordigen een aanzienlijk marktaandeel in België. Een aandeel dat Van Mossel tot op heden nog niet kon bewerken. Van Mossel België krijgt met de overname van Mertens het uitzonderlijke vertrouwen van de grootste Belgische autoverdeler D’Ieteren om, naast de bestaande merkenportefeuille van 25 automerken, ook de verdeling van de Volkswagen merken in Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde op zich te nemen.

Deze monumentale transactie is voorgelegd aan de Belgische mededingingsautoriteit. Een goedkeuring van het overnamedossier wordt begin 2024 verwacht.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine