Vijf Volkswagen ID.3’s voor politiezone Aalst

Ook de ordediensten in ons land elektrificeren hun wagenpark. Zo traden onlangs vijf Volkswagen ID.3’s in dienst bij de politiezone Aalst.

De wijkinspecteurs van de Aalsterse politie rijden vanaf begin september rond in hun nieuwe elektrische politievoertuigen. Ze lieten hun keuze vallen op de Volkswagen ID.3 bij Groep Thoen. Het was tevens één van de éérste afleveringen van wagens in de nieuwe Aalsterse Volkswagenshowroom van de concessiehouder.

“Investeren in veiligheid is investeren in degelijk en goed materiaal”, zegt burgemeester van Aalst Christoph D’Haese. “We hebben deze wagens nodig om ook de noodzakelijke interventies te kunnen doen, in de stad, maar ook en vooral in de deelgemeenten.”

Kluis in de koffer en fietsendrager

De nieuwe wagens moeten het de wijkinspecteurs van de verschillende deelgemeenten makkelijker maken om naar wijken rijden. De nieuwe voertuigen zijn uitgerust met alle operationele benodigdheden zoals licht en sirene, maar komen ook met enkele nieuwigheden zoals een kluis in de koffer voor een wapen of belangrijke documenten. Twee van de vijf wagens zijn ook uitgerust met een fietsendrager.

“Met de vijf nieuwe auto’s beschikt de Politie Aalst nu in totaal over vijftig auto’s, die elke dag de baan op gaan”, zegt D’Haese. “Ik ben opgetogen dat door deze voertuigen de veiligheidsdekking in de deelgemeenten er zal op vooruit gaan”, besluit de burgemeester van de Oost-Vlaamse stad.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine