Volkswagen ID.2All Concept: VW toont EV onder de 25.000 euro

Volkswagen ID.2

Het aantal elektrische wagens onder de 25.000 euro blijft beperkt. Daar wil Volkswagen in 2025 komaf mee maken dankzij de Volkswagen ID.2All Concept, de studieversie van de ID.2, zeg maar.

Elektrisch rijden betaalbaar maken, dat is het doel van deze Volkswagen ID.2All Concept. Dat doet de wagen alvast met een vernieuwde look. Tot voor kort dacht men immers dat de ID.2 eruit zou zien als de ID.Life concept car, maar dat opvallende koetswerk belandde uiteindelijk in de prullenmand voor een design dat het midden houdt tussen een Golf en de huidige ID-modellen uit Wolfsburg. Opvallend zijn het lichtgevende logo op de kofferklep en natuurlijk de afmetingen: EV’s pakken uit met een lekker lange wielbasis en dat geldt zeker voor deze ID.2: met 4m05 is hij zo lang als een Polo, maar hij pakt uit met de binnenruimte van een Golf.

Volkswagen ID.2

Binnenin zien we een 11-duims instrumentencluster en het 12.9-duims infotainmentscherm maar vooral: knoppen! Halelujah! De huidige ID-generatie wordt vaak vervloekt om wille van zijn gebrek aan fysieke knoppen, denk maar aan het streelstrookje voor de temperatuur, daar brengt Wolfsburg in de toekomst verandering in.

En onder de motorkap…

De Volkswagen ID.2All Concept ligt niet op hetzelfde platform als de ID.3, ID.4 of ID.5, maar op een specifieke architectuur voor de kleinere EV-modellen van de Duitse autobouwer. Eentje met de motor vooraan. In zijn sterkste variant zou de ID.2 226 pk leveren en de accu heeft volgens de Duitsers voldoende inhoudt om het 450 km uit te zingen. Al lijkt het ons dat dat niet de specificaties zijn van het model onder de 25.000 euro.

Volkswagen ID.2All Concept
Volkswagen ID.2All Concept
#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3061 Leefdaal
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine