Volkswagen ID.Buzz krijgt ook versie met lange wielbasis

Met zijn guitige voorkomen veroverde de Volkswagen ID.Buzz meteen vele harten, maar de meest praktische minibus was hij niet, zo was hij bijvoorbeeld nog niet beschikbaar als zevenzitter. Daar moet deze variant met lange wielbasis (+25 centimeter) verandering in brengen.

De nieuwe ID.Buzz is verkrijgbaar in vijf-, zes-, en zevenzitsconfiguratie en meet nu 4m96. De cargoversie biedt altijd plaats aan drie personen en heeft uiteraard extra laadruimte ten opzichte van de variant met normale wielbasis.

De lange wielbasis zorgt er bovendien voor dat de ID.Buzz een grotere batterij krijgt. 86 kWh (netto) groot is dat exemplaar, tegenover 77 kWh in zijn kleinere broertje. De actieradius is nog niet bekend, maar VW laat wel al weten dat je kan snelladen aan een vermogen tot 86 kWh en dat ook de nieuwste elektromotor van het merk in deze Buzz ligt. Dat betekent 286 pk en 550 Nm komt ook naar het busje. Dit is ruim 80 pk en 200 Nm meer, goed voor een 0-100 km/u in 7,9 seconden.

Panoramadak

Ook net als in de ID.7 heeft deze ID.Buzz met lange wielbasis een panoramadak boven de eerste twee zetelrijen dat je elektrisch kan verduisteren. Daarenboven krijg je ook een head-up display en een verbeterd infotainment. Tot slot nog een leuk nieuwtje uit het persbericht: VW werkt ook aan een GTX-versie van de ID.Buzz, goed voor 339 pk!

Foto’s

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 3061 Leefdaal
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine