Volvo Novabil Groep neemt Volvo Willaert Ieper over

Een nieuwe overname in het dealerlandschap. Deze keer in West-Vlaanderen, waar Volvo Novabil Groep, met vestigingen in Kortrijk, Doornik, Moeskroen en Waregem, de aandelen overneemt van Volvo Willaert in Ieper.

“We blijven als familiale groep investeren in een sterk merk zoals Volvo Cars. De nieuwe elektrische modellen die we komende maanden kunnen lanceren openen nieuwe segmenten voor ons. De compacte EX30 wordt het goedkoopste premium elektrische model op de markt terwijl we met EX90 de concurrentie aangaan in het hoogste premium SUV-segment”, vertelt Mathias Goos, operations director van Novabil. “Daarnaast dwingen de versnelde elektrificatie van de automobielmarkt, de hogere kostenstructuur en de digitaliseringsmogelijkheden ons naar deze logische consolidatie.”

Lore en Anton Willaert blijven als vertrouwde gezichten wel aan boord blijven in de Ieperse vestiging: “We zijn blij met deze integratie in een grotere groep die respect heeft voor de eigenheid van elke entiteit. Met de uitdagingen die we de komende jaren moeten aangaan is het geruststellend dat we de ondersteunende structuur hebben van een grote en financieel sterke groep.”

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine