XXimo wil grootste laadnetwerk van Europa

XXImo, het Europese betalings- en mobiliteitsplatform, werkt al meer dan 8 jaar samen met GreenFlux, een marktleider in  EV-laadbeheersoftware. Het duo zet nu de volgende stap in hun partnerschap door zakelijke bestuurders toegang te bieden tot meer dan 500.000 openbare laadpunten in heel Europa.

De populariteit van de EV is onmiskenbaar, zeker op de zakelijke markt. . In 2023 verdubbelde het aantal elektrische wagens ten opzichte van 2022, volgens gegevens van Statbel. In 2022 reden er 71.651 elektrische wagens op de Belgische wegen; dit cijfer stijgt tot 138.749 in 2023.

En die EV’s moeten natuurlijk opgeladen worden. Thuis, op het werk… en ook onderweg. Om toegang te krijgen tot zoveel mogelijk laadpalen, breidt XXimo zijn samenwerkingsakkoorden uit. Met een half miljoen laadpalen, in dit geval.

“GreenFlux maakt een van de grootste EV-roamingsnetwerken in Europa mogelijk, waardoor het een belangrijke partner is voor XXImo. Het is een strategische samenwerkingspartner in ons ecosysteem, dat ons helpt het volledige mobiliteitsvraagstuk voor grote organisaties in te vullen. Deze samenwerking vervult, gezien de groeiende populariteit van elektrische voertuigen onder consumenten, een essentiële behoefte aan brede laadtoegang. Na succesvol jarenlang samen te hebben gewerkt, was GreenFlux voor ons een logische keuze om deze volgende stap te zetten. We zijn verheugd om deze samenwerking uit te breiden en kijken uit naar het behalen van meer gezamenlijke mijlpalen, zowel nu als in de toekomst”, zegt Tom van Berge Henegouwen, International Operations Manager bij XXImo.

Suthalan Gnanes, Managing Director bij GreenFlux, is enthousiast over de verdere samenwerking met XXImo: “We zijn er trots op dat wij XXImo helpen om een eenvoudige en flexibele EV-laadervaring te kunnen leveren aan zijn klanten. Door uitgebreide toegang tot openbare laadpunten op te nemen in zijn diensten, verlaagt XXImo de drempel voor meer klanten om elektrisch te gaan rijden. Onze gezamenlijke toewijding aan groene en duurzame mobiliteit is wat dit partnerschap al zo veel jaren succesvol maakt.”

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine