Zero Motorcycles’ S model uitgeroepen tot ‘European e-Motorbike of the Year 2013’

zeroZero Motorcycles, wereldwijd toonaangevend op het gebied van elektrische motorfietsen, heeft met het nieuwe model Zero S modeljaar 2013 voor de derde achtereenvolgende keer de onderscheiding ‘European e-Motorbike of the Year’ in de wacht gesleept tijdens de Europese Clean Week 2020 verkiezingen. Met het model Zero DS, ook van modeljaar 2013, werd de tweede plek veroverd.

Het circuit van Zolder in België is het décor voor de Clean Week 2020 dat bedoeld is om jaarlijks een overzicht te geven van milieuvriendelijke, op de toekomst gerichte voertuigen. Deze vormen een uitgebreide mix uit de auto- en motorfietsindustrie die een onafhankelijke analyse geeft van geavanceerde transporttechnologieën met alternatieve brandstoffen die nu al beschikbaar zijn.

“We zijn vereerd dat de Zero S de titel voor het derde jaar heeft kunnen verdedigen. Met een actieradius tot 220 kilometer in de stad, een topsnelheid van 153 km/u en een CHAdeMO-apparaat dat opladen binnen een uur mogelijk maakt is de modelreeks 2013 uiterst exceptioneel,” zegt Edwin Belonje, Managing Director van Zero Motorcycles Europe. “Deze onderscheiding betekent dat de Zero S de beste in zijn klasse is, een mening die wordt gedeeld door 12 gespecialiseerde Europese journalisten. Zij hebben alle voertuigen uitgebreid getest tijdens de Clean Week 2020.”

Het Zero S ZF11.4 2013 model dat eerste werd in de ‘e-Motorbike’ categorie tijdens Clean Week 2020, heeft de volledig nieuwe 40 kW (54 pk) Z-Force™ borstelloze motor met directe aandrijving die bijna twee keer zo veel vermogen heeft vergeleken met het voorgaande model. Met een koppel van 92 Nm, direct beschikbaar vanaf stilstand, biedt deze nieuwe Z-Force™ motor een imponerende acceleratie en een snelle reactie op het ‘gasgeven’.

De verbazingwekkende prestaties worden gecompleteerd door een fraai, nieuw uiterlijk, opbergmogelijkheden, een verbeterde interface en de integratie van mobiele apparatuur via Bluetooth. De Zero S en DS modellen van het bouwjaar 2013 stellen de bestuurder in staat om informatie af te lezen van een volledig naar eigen voorkeur in te stellen dashboard en om de prestatiekarakteristieken aan te passen van hun motorfiets.

De Zero S ZF9, modeljaar 2012, heeft onlangs de titel ‘e-Motorcycle of the Year’ gewonnen tijdens een online verkiezing die werd georganiseerd door Motos.net, de toonaangevende Spaanse website, waaraan maar liefst 533.469 deelnamen.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine