Zo ziet de tweede generatie Hyundai Kona er uit

Hyundai heeft zojuist de tweede generatie van zijn B-SUV model, de Kona, onthuld. Ziehier de highlights van de jongste generatie

De Hyundai Kona tweede generatie is beschikbaar

  • als EV-versie (Standaard of Long Range),
  • als volledig hybride versie (HEV),
  • als versie met verbrandingsmotor (ICE).
  • In alle configuraties wordt een sportieve N Line-variant aangeboden

  Voor de vernieuwde KONA heeft Hyundai Motor gebroken met het conventionele ICE-to-EV-ontwikkelingsproces en een EV-to-ICE-proces gevolgd. Het resultaat is een futuristisch EV-georiënteerd koetswerk dat het pure volume van de SUV accentueert en een stoere en dynamische uitstraling geeft.

  De tweede generatie van KONA is uitgerust met het volgende niveau van Hyundai SmartSense ADAS-functies, een reeks veiligheidssystemen. Waaronder autonoom rijden niveau 2, Forward Collision Avoidance Assist (FCA), Blind-spot View Monitor (BVM), Remote Smart Parking Assist (RSPA) en Driver Status Monitor (DSM).

  In vergelijking met de vorige generatie KONA, is het nieuwe model een stuk gegroeid. De lengte van de EV-variant bedraagt nu 4.355 mm, wat 175 mm langer is dan de vorige generatie uit 2017, met een wielbasis van 2.660 mm (+60 mm). Nieuwe KONA is nu 1.825 mm breed (+25 mm), en 1.575 mm hoog (+20 mm).

  Afmetingen

   Volledig vernieuwde KONA Electric
  Lengte4.355 mm (N Line 4.385 mm)
  Breedte1.825 mm
  Hoogte1.575 mm (17/19″ velgen)
  Wielbasis2.660 mm
  Hoofdruimte vooraan / achteraan1.015 mm / 972 mm
  Beenruimte vooraan / achteraan1.059 mm / 925 mm
  Schouderruimte vooraan / achteraan1.435 mm / 1.402 mm
  Kofferruimte (VDA-standaard/SAE-standaard)tot 466 liter ​ / tot 723 liter
  Frunk opbergruimte27 liter

  Op basis van de opgewaardeerde afmetingen van het model en de van de EV afgeleide universele architectuur kon Hyundai Motor een grotere ‘leefruimte’ ontwerpen in het interieur om een breder scala aan levensstijlen aan te spreken. De bestuurdersgerichte cockpit wordt geaccentueerd door een zwevend horizontaal C-Pad met geïntegreerde dubbele 12,3-duims panoramische beeldschermen die het hightech karakter van KONA benadrukken.

  Als onderdeel van de nieuwe indeling van KONA is de shift-by-wire schakelhendel verplaatst van de middenconsole naar achter het stuurwiel, waardoor meer opbergruimte ontstaat in de open consolezone. De indeling benadrukt het grotere, bredere interieur van KONA, die een veelzijdige en comfortabele interieurruimte biedt voor bestuurder en passagiers. Deze indruk wordt nog versterkt door de plaatsing van alle bedieningselementen voor de bestuurder rond het stuur, waardoor een open consolestructuur met draaibare bekerhouders mogelijk wordt.

  De prestaties van de KONA Electric

  De nieuwe KONA Electric, levert met zijn Long Range batterij van 65,4 kWh, volgens de WLTP-cyclus en gebaseerd op Europese specificaties, een volledig elektrisch rijbereik van 490 km. KONA Electric is voorzien van een frunk opbergruimte, actieve luchtkleppen, Vehicle-to-Load (V2L) stopcontacten, Head-up Display, i-PEDAL rijmodus, Smart Regenerative System, electronic-Active Sound Design (e-ASD) en bijkomende veiligheidsvoorzieningen.

  Maxium Rijbereik (WLTP-schatting 490 km)VermogenKoppel
  Long Range: 65,4 kWh batterij (2WD)160 kW255 Nm
  Standard Range: 48,4 kWh batterij (2WD)114,6 kW255 Nm

  400 V laden wordt ondersteund; het laden van 10 % tot 80 % neemt 41 minuten in beslag met een snellader.

  De eerste leveringen van de ICE en HEV-varianten zijn deze zomer gepland. De komst van KONA Electric is voorzien voor het najaar.

  Foto’s

  #Auto

  Lees ook:

  Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

  Selected FLEET Dealers

  / newsletters
  FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
  Ontvang de newsletter
  / magazine
  Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
  Ontvang het magazine