20 Ford E-Transits voor Sibelga via AB Automotive

Niet alleen DHL is overtuigd door de Ford E-Transit, ook distributiebeheerder voor gas en elektriciteit Sibelga voegde vorige week het model toe aan zijn vloot. 20 elektrische bestelwagens werden in ontvangst genomen bij AB Automotive in Vilvoorde.

AB Automotive sloot de deal nadat het – in opdracht van Ford BeLux – de aanbesteding van Mobiclick voor elektrische bestelwagens onder 3,5 ton wist binnen te halen. Meer dan 40 aangesloten gemeentebesturen, ocmw’s, politiezones,… kunnen op deze manier bij AB E-Transit bestellen zonder een aparte aanbesteding te moeten uitschrijven, waaronder dus Sibelga. Zo bestelde ook de gemeente Oudergem onlangs een elektrische Transit.

De keuze voor de e-Transit is simpel: vandaag rijden de meeste bestelwagens van Sibelga op CNG of diesel, maar uiteraard was het de ambitie van het bedrijf om haar vloot te elektrificeren. De e-Transit voldeed perfect aan de laadbehoeften van Sibelga en stak er ook qua range met kop en schouders bovenuit (317 km). Na een langdurige testperiode bleek het theoretische rijbereik trouwens zeer dicht te benaderen in de praktijk, wat het bedrijf finaal deed kiezen voor de Ford. Bovendien was het bedrijf bekend met Ford Transits, dieselversies van het model maakten vroeger al deel uit van de vloot van Sibelga.

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine