100 Ford e-Transits voor DHL

DHL Express, de internationale expressdienst van Deutsche Post DHL Group, zet in samenwerking met Ford en Shell 100 nieuwe elektrische bestelwagens in voor haar Belgische activiteiten. DHL streeft naar een meer milieuvriendelijke toekomst en een volgende stap in dit proces is de verdere implementatie van elektrische bestelwagens in België. De nieuwe investering werd vandaag ingehuldigd door Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters, Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis, Danny Van Himste (CEO DHL Express Belux), Peter Bertin (Managing Director Ford Belux) en Christophe Vaessen (Country Chair Belgian Shell).

Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters, Antwerps schepen van financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie Koen Kennis, CEO DHL Express Belux, Danny Van Himste, Managing Director Ford Belux, Peter Bertin en Country Chair Belgian Shell, Christophe Vaessen vierden de komst van de elektrische bestelwagens, een nieuwe stap naar een klimaatneutrale toekomst voor DHL Express, in de Antwerpse CityHub van DHL Express op Blue Gate. De eerste levering van de 100 Ford E-Transits, de elektrische versie van de meest verkochte bestelwagen van Europa, de Ford Transit, vormt een belangrijke investering voor DHL Express België en is één van vele stappen van DHL Express op weg naar een klimaatneutrale toekomst.

Een betere en meer duurzame toekomst

DHL zet actief stappen naar een duurzamere toekomst met haar DHL GoGreen aanpak. Dankzij de 100 nieuwe bestelwagens is nu één derde van het DHL Express’ wagenpark in België geëlektrificeerd. Deze investering betekent een extra CO2-reductie van 2050 ton per jaar. Het doel is om in 2025 over een twee derde geëlektrificeerd wagenpark te beschikken. DHL Express streeft naar een CO2-neutrale toekomst in 2050.

Reacties

Danny Van Himste, CEO DHL Express Belux: “We zijn erg verheugd dat we vandaag de komst van de Ford E-Transits kunnen vieren. De bestelwagens zijn een van onze grote investeringen in de toekomst, en we zijn niet van plan om te stoppen. Onze samenwerking met Shell en Ford zal ons in staat stellen om verder te blijven vernieuwen en toont dat elke sector, en zeker de logistieke, kan en moet innoveren en evolueren naar een klimaatneutrale activiteit. De toekomst voor DHL Express ziet er klimaatneutraal én rooskleurig uit met al deze innovaties.”

Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken: “Vanuit Vlaanderen steunen we de ambitieuze plannen van DHL Express om in te zetten op duurzame logistiek. Zij zijn een voorbeeld voor de sector waarin zij actief zijn. Willen we de CO2-uitstoot omlaag krijgen, dan is het essentieel dat ook de logistieke sector mee de kaart van duurzaamheid trekt. Vanuit Vlaanderen trekken we al enkele jaren die kaart voor personenwagens waarbij ik de ambitie heb om 35.000 laadequivalenten te hebben tegen 2025. Daarnaast lanceerde ik recent het nieuwe project VIAVIA of ‘Vrachtvervoer Intelligent Aanpassen en Vergroenen via een Integrale Aanpak’. Met VIAVIA willen we onder meer inzetten op duurzame stadslogistiek.”

Koen Kennis, Antwerps schepen voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie: “Ik hecht veel belang aan het vergroenen van de stedelijke logistiek in en rond Antwerpen. Een bedrijf als DHL Express, met alle ervaring en kennis die het aan boord heeft, kan daarbij een belangrijke rol spelen. Ik ben blij met de inspanningen die DHL Express hier levert in het verminderen van het aantal logistieke bewegingen, van de CO2-uitstoot en het aantal afgelegde kilometers in de stad. Het is precies wat Antwerpen nodig heeft.”

Peter Bertin, Managing Director Ford Belux: “Wij bij Ford zijn trots op de samenwerking met DHL Express op dit project. Het laat zien wat de toekomst inhoudt als het gaat om het elektrificeren van wagens. DHL Express biedt een geweldige kans om onze geëlektrificeerde bestelwagens en de mogelijkheden ervan te tonen. We kijken ernaar uit om hun wagenpark in de toekomst verder te elektrificeren.”

#Auto #Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Smart Lab by AB Automotive 1000 Brussel
AB Automotive Brussel 1030 Brussel
Vanspringel Automobiles Brussel-Center 1060 Brussel
Vanspringel Automobiles Anderlecht 1070 Anderlecht
Vanspringel Automobiles Waver 1300 Waver
AB Automotive Vilvoorde 1800 Vilvoorde
Van Mossel Ford Zaventem 1930 Zaventem
Van Mossel Ford Deurne 2100 Deurne
Van Mossel Ford Lier 2500 Lier
Van Mossel Ford Wilrijk 2610 Antwerpen
Van Mossel Ford Mechelen 2800 Mechelen
Van Mossel Ford Brasschaat 2930 Brasschaat
Van Mossel Ford Kapellen 2950 Kapellen
Van Mossel Ford Leuven 3020 Herent
Peerlings 3900 Pelt
Business Centre Liège 4032 Ch
FordStore Verviers 4800 Verviers
Spirletautomobiles Trois-Ponts 4980 Trois-Ponts
Unicars Brugge 8000 Brugge
Unicars Oostende 8400 Oostende
Unicars Kortrijk 8520 Kortrijk
Unicars Diksmuide 8600 Diksmuide
Unicars Roeselare 8800 Roeselare
Unicars Ieper 8900 Ieper
CIAC FordStore Gent 9050 Gent-Ledeberg
Waasland Automotive 9120 Beveren-Waas
Van den Poel Motors 9800 DEINZE
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine