402 Automotive organiseert volgend jaar toch autoshow… en sluit datum in januari niet uit!

Het lijkt een ware soap te worden. Sectorfederatie Febiac kondigde aan dat haar autosalon, het traditionele dat we al 100 edities kennen, toch in januari doorgaat. Geen Brussels Auto Show dan, het alternatief dat vorig jaar voor het eerst op die datum werd georganiseerd? Toch niet! Meer nog, de datum begin januari ligt volgens Nederlandse organisator 402 Automotive zelfs nog op tafel!

402 Automotive, organisator van het evenement, stuurde onderstaand persbericht de wereld in:

In de media valt te lezen dat de 101e Salon van Febiac teruggaat naar de traditionele datum in januari in Brussels Expo. In deze periode staat de tweede editie gepland van de BAS. Afgelopen weken is de organisatie van de BAS aan het kijken of dit de ideale periode is, namelijk twee grote autoshows binnen 4 weken van elkaar op dezelfde locatie is niet ideaal. Momenteel kijken wij naar verschillende opties voor de datum en locatie voor 2025. Zoals een vervolg in maart in Brussels Expo (zodat de Salon terug kan naar januari) of een verhuizing naar Flanders Expo Gent, ook in maart.

Abusievelijk heeft Brussels Expo begrepen dat het januari tijdslot geen optie meer was. Dit was echter nog onderdeel van het onderzoek. In onze optiek hebben we nog steeds de 1e optie op het januari tijdslot. Komende dagen nemen wij een besluit hierover en maken we bekend waar de tweede editie van BAS gaat plaatsvinden én wanneer. In Brussels Expo in januari of maart, of in maart in Gent. Maar BAS 2 gaat er komen. Blijven we in Brussel dan gaat de Brussels Auto Show verder onder de naam Auto Moto Experience Brussels. Voor Gent blijft de BAS de BAS, maar de B staat dan voor Belgium in plaats van Brussels.

Maar dat er een vervolg komt van onze show afgelopen januari is een vast gegeven.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine