50 PHEV’s voor Groep Huyzentruyt (ter waarde van 2,5 miljoen!)

Groep Huyzentruyt sluit een deal voor de levering van 50 plug-in hybride bedrijfswagens met Novabil Waregem. De projectontwikkelaar met hoofdkantoor in dezelfde stad, reduceert daarmee zijn uitstoot met maar liefst 70 procent en zet daarmee een nieuwe stap in de vergroening van zijn wagenpark. “Binnen enkele jaren rijden we zelfs helemaal elektrisch”, klinkt het ambitieus.

 plaatste een bestelling van 50 plug-in hybride bedrijfswagens bij het Waregemse Novabil om zijn huidige bedrijfswagens, hoofdzakelijk diesels, te vervangen. Het gaat om de modellen V60 en XC40 en de eerste 36 voertuigen, die voorzien zullen worden van Groep Huyzentruyt-bestickering, worden in december van dit jaar geleverd. Later volgen nog 14 anderen. Novabil Waregem is al jaren trouwe partner van Groep Huyzentruyt en met deze deal verlengen beide partijen hun langdurend partnership. Dat past bovendien perfect in de filosofie van de ontwikkelaar om richting 2025 verder te streven naar preferred partnerships met onderaannemers en andere leveranciers.

“We stellen vast dat steeds meer bedrijven de switch maken naar hybride of elektrische wagens. We waarderen het partnership met Groep Huyzentruyt enorm. De kernwaarden ecologie, lokale productie (beide modellen worden in Gent geproduceerd) en werknemerswelzijn staan bij beide bedrijven centraal.”

Mathias Goos en Robin Quaeghebeur van Novabil Waregem

Investering van 2,5 miljoen euro

De investering in de plug-in hybrides, goed voor 2,5 miljoen euro, geldt als een tussenstap. Op termijn – de ontwikkelaar denkt dat een termijn van een jaar of vier realistisch is – wil Groep Huyzentruyt al zijn bedrijfswagens volledig elektrisch hebben. Vandaag kan dat nog niet omdat de Belgische laadinfrastructuur nog ontoereikend is en het op werven vaak helemaal nog niet mogelijk is op te laden.

“Wij gaan vol voor vergroening en meer duurzaamheid. Met deze investering halen we onze ecologische voetafdruk toch een stukje naar beneden. Daarnaast merken we ook dat een groen wagenpark steeds belangrijker wordt in het aantrekken van nieuw talent. Niet alleen jongeren, iedereen is daarmee bezig en daar kan je als bedrijf toch het verschil maken. Het draagt bij aan je geloofwaardigheid.”

Thomas van Poucke, CEO van Groep Huyzentruyt

CO2-reductie van meer dan 70%

De groenere bedrijfswagens zullen ook een aanzienlijke reductie betekenen van de CO2-uitstoot van het wagenpark. Zo stoot de huidige vloot van Groep Huyzentruyt zo’n 5.532 gram CO2 per gereden kilometer uit en zal dat met het nieuwe wagenpark nog maar 1.530 gram CO2 zijn. Een daling met meer dan 70% dus.

De aankoop van de (deels) elektrische wagens, die bovendien ook minder onderhoud betekent, gaat ook gepaard met een investering in laadmogelijkheden.

“We voorzien bijkomende stopcontacten en een paar laadpalen voor bezoekers. Werknemers die hun bedrijfswagen thuis willen opladen, zullen dat kunnen doen met een smart cable die toelaat om het energieverbruik te meten en dus ook te vergoeden, een beetje te vergelijken met de tankkaart die we bij onze huidige dieselwagens voorzien.”

Thomas van Poucke, CEO van Groep Huyzentruyt

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending