ALD Automotive, “Ecodynamische onderneming 2016”

ALD Automotive eco label prize-web

Naar aanleiding van haar talrijke initiatieven mocht ALD Automotive onlangs haar eerste ster als Ecodynamische onderneming voor 2016 in ontvangst nemen van Leefmilieu Brussel.

ALD Automotive besteedt al jarenlang veel aandacht aan de inspanningen die ze kan leveren op het vlak van milieubehoud en haar koolstofvoetafdruk. De onderneming let daarbij niet alleen op haar gebouw en de dagelijkse reflexen van haar medewerkers op kantoor, maar ook op het beheer van haar interne vloot.

ALD Automotive prijst niet alleen een milieuvriendelijke aanpak aan bij haar klanten, maar wil op dat vlak ook een voorbeeld stellen.

Nicolas Roosens, Head of Innovation bij ALD Automotive, verklaarde in dat verband: “Als autoleasemaatschappij zijn we het aan onszelf verplicht om verder te gaan dan louter mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Het is voor ons van essentieel belang om ons vak opnieuw uit te vinden en een doeltreffend beheer van onze milieuvoetafdruk in ons beleid te integreren. Om dat doel te bereiken, proberen we met allerlei acties een rechtstreekse invloed uit te oefenen op de bedrijfscultuur. Het label “Brusselse ecodynamische onderneming” laat ons toe om de inspanningen die we op dat vlak al hebben geleverd, in de toekomst voort te zetten.”

Het label “Ecodynamische onderneming“, gelanceerd op 11 mei 1999, is een officiële erkenning in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor Brusselse ondernemingen die intern een milieubeheer invoeren. Het is een onderscheiding voor hun dynamische milieuaanpak en voor de vooruitgang die ze boeken in afvalbeheer en -preventie, rationeel energiegebruik en mobiliteit van de werknemers… Het label staat open voor alle activiteitensectoren.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!